IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Temeljni ugovor i popis ne mogu biti dio reformske agende… (foto)

Socijaldemokratska partija neće podržati agendu i programske ciljeve manjinske Vlade, koji čak nijesu bili ni dio Sporazuma Vlade Zdravka Krivokapića, poručila je poslanica te stranke Draginja Vuksanović-Stanković.

Ona je kazala da SDP odbacuje prijedloge i najave da moguća manjinska Vlada treba da se bavi temama kao što je Temeljni ugovor, popis ili vrlo sumnjive regionalne inicijative kao što je Open Balkan.

– To ne može biti dio reformske agende manjinske Vlade, jer to nijesu prioriteti evropske i građanske Crne Gore, već nekih drugih činilaca. Tu prije svega mislim na SPC i Aleksandra Vučića – rekla je Vuksanović-Stanković agenciji Mina.

Ona smatra da su Crnoj Gori potrebni ciljevi i dostignuća koji vode ka Evropskoj uniji, “a ne nešto što više liči na srpski svet”.

– Na kraju, nije prirodno ni produktivno da se manjinska Vlada sa oročenim mandatom bavi ovako delikatnim i u najmanju ruku kontroverznim temama, koje uz to mogu dodatno podijeliti crnogorsko društvo. To bi značilo neoprostivo gubljenje vremena i nastavak nazadovanja – rekla je Vuksanović-Stanković.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović-Stanković: Smeta vam FCJK, jer su PROFESORI i STUDENTI rekli NE puzećem FAŠIZMU

Ona je kazala da SDP još nije imao zvanične razgovore u vezi sa manjinskom Vladom.

– Ustav jasno propisuje formalnu proceduru kada imamo ovakvo političko stanje. Naime, predsjednik države je u obavezi da obavi konsultacije sa predstavnicima svih parlamentarnih partija i da nakon tih razgovora odredi mandatara za sastav Vlade – rekla je Vuksanović-Stanković.

Ona je istakla da su u SDP-u spremni da, predsjedniku države Milu Đukanoviću i mandataru, saopšte svoje viđenje aktuelne situacije…

izvor: pobjeda.me

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   ČUDNI ,,ANTIDIVERZANTI“- NOVI DOKAZI O POLICIJSKOJ NAMJEŠTALJCI: Policija je pretresala prostorije RANKA Ubovića, suvlasnika ,,Bemaksa“... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more