IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UPOZORENJE IZ NATO- a: Bajden se obraća javnosti, planira se totalni napad… (foto, video)

Američki obavještajci: Ruskim zapovjednicima su izdane naredbe za veliki napad…

KIEV: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 22. 02. 2022… 10: 52… UPOZORENJE IZ NATO- a: Bajden se obraća javnosti, planira se totalni napad… (foto, video)

Kako prenose svjetski mediji očekuje se da će Bajden najaviti novi paket sankcija Rusiji.

Ove sankcije dolaze nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao odluku kojom priznaje neovisnost separatističkih regija i naredio ruskoj vojsci da u tim regijama “održava mir”.

Američki mediji, među prvima CBS, CNN i Washington Post, objavili su da SAD ima obavještajne podatke koji ukazuju na to da su ruskim zapovjednicima izdane naredbe za napad na Ukrajinu. Pozivaju se na dva američka dužnosnika i jedan izvor upoznat s američkim obavještajnim službama.

Upozorenje objavljeno na web stranici veleposlanstva glasi: “Prema medijskim izvorima, bilo je prijetnji napadima na trgovačke centre, željezničke i stanice metroa te druga javna okupljališta u glavnim urbanim područjima, uključujući Moskvu i Sankt Peterburg, kao i u područjima pojačane napetosti duž ruske granice s Ukrajinom.”

Čitaj još:   ŠOK: Policija ispalila 34 metka na nenaoružanog MOMKA

Rusija je odmah reagirala. Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova zapitala se “zašto Sjedinjene Države nisu prenijele informacije o mogućim napadima Rusiji”. 

U tekstu obraćanja koji je objavila agencija RIA Novosti, Putin se pozvao na Dogovor o prijateljstvu sa samoproglašenim Donjeckom i Luganskom, koji je ratificiran u utorak.

Rusija nije ni stala s planovima za veliku invaziju Ukrajine nakon priznanja nezavisnosti separatističkih enklava – rekao je generalno sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

– Sve upućuje na to da Rusija nastavlja planirati totalni napad. Nastaviti ćemo raditi što moramo da bi se štitili od agresije, imamo više od 100 aviona u visokoj borbenoj spremi- poručio je Stoltenberg.

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more