IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RAT I(li) MIR: Proslavom UKRAJINSKE TRAGEDIJE na crnogorskim ulicama priziva se OKUPACIJA CRNE GORE!

Kada je Putin odriješio oružje i atakovao na jednu nezavisnu i suverenu zemlju, počele su blokade glavnih saobraćajnica u Crnoj Gori i proslava ukrajinske tragedije na crnogorskim ulicama, čime se zapravo slavi zamišljena i planirana okupacija Crne Gore od strane Crkve Srbije i njenih pomagača.

Našom državom, članicom NATO- a komanduju ljudi odani i dužni Putinu i njegovim obavještajcima, obzirom da su novčane i sve druge naloge za svoje djelovanje i prilikom planiranja državnog udara 2016, a i u posljednjoj predizbornoj kampanji dobijali iz Rusije i njenog satelita Srbije…

Odlukom Savjeta ministara EU je zabranila slijetanje i prelijetanje svih vazduhoplova registrovanih u Rusiji nad nebom Evrope. To u praksi znači da ni jedan avion ili drugi vazduhoplov, bilo civilni, vojni, transportni ili turistički, neće moći da uđe u vazdušni prostor članica EU! Zabranu su od zemalja van EU takođe donijele Norveška, Island, kao i Albanija i Makedonija.

Očekuje se da će odluku o zabrani preleta preko teritorije BiH donijeti visoki predstavnik EU, tokom dana ili narednih dana! Ovo je krajnje drakonska mjera koju je rijetko ko očekivao i u Rusiji, a i u EU jer je faktički ekvivalent totalnom trgovinskom embargu. Savjet ministara EU uveo je i mjeru isključenja  Rusije iz međunarodnog sistema plaćanja tj. SWIFT-a kao i  zabranu izdavanja viza svim ruskim državljanima.

Ovako oštre mjere ne mogu se ni približno porediti sa  sankcijama uvedenim nakon ruske aneksije Krima 2014.godine. Tada se sankcijama EU pridružila i Crna Gora.

U parlamentarnoj većini skrojenoj nakon izbora 30. avgusta 2020, glavna ideja vodilja i kohezioni faktor među političkim činiocima, bilo je osporavanje takve odluke crnogorske vlasti, a u cilju odbrane ruskih interesa u državi i regionu. Šta će se sada desiti, s obzirom da Crna Gora trenutno ima strateški značaj za borbu NATO i EU protiv ruskog agresorskog režima?

Iako se crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova pridružilo sankcijama EU, mora se imati u vidu da, čak i ako pretpostavimo da su namjere MVP-a časne i nedvosmislene, sve sankcije Rusiji biće uzaludne ukoliko se sa političke scene ne uklone destruktivni elementi, a koji sada na crnogorskim ulicama “traže pravdu za bratsku Rusiju” i “brane narodnu volju”…

Sada kada je izolovana od čitavog civilizovanog svijeta, Rusija ima soluciju da ojača i razgrana mrežu agentura u Srbiji, te da preko njene teritorije krene da rovari po Crnoj Gori i zajedno sa svojim plaćenicima sprovodi Putinovu agendu. Srbija je jedino parče neba i zemlje odakle Rusi mogu prići i ubrzati destabilizaciju Crne Gore, Kosova, BiH!

Čitaj još:   DRAMA U SARAJEVU: Muškarac prijeti da će skočiti s podvožnjaka... (foto)

Ne smije se izgubiti iz vida činjenica da su po svim ključnim institucijama u Crnoj Gori instalirani kadrovi po volji premijera Zdravka Krivokapića, a kojeg je na premijersko mjesto dovela Crkva Srbije. Znajući ulogu beogradskog režima i SPC u inspirisanju i podgrijavanju sukoba diljem bivše Jugoslavije, pritisnuta fašističkom propagandom srpskih i ruskih režimskih medija, izložena ekspanzionističkim politikama i bezbjednosnim službama Beograda i Moskve, uz destruktivno ludilo koje dolazi iz Rusije, Crna Gora ima sve razloge da bude nespokojna.

Zato je neophodno preduzeti sve bezbjednosne mjere, i uz podršku zapadnih saveznika spriječiti ponavljanje scenarija iz 2016. Prosto je nemoguće osloboditi se strijepnje, ako nam je još u svježem sjećanju okupacija Krima 2014, i nakon dvije godine pokušaj državnog udara u Crnoj Gori čiji su protagonisti bili isti oni koji sada blokiraju rad Parlamenta, opstruiraju mogućnost da se razriješi politička kriza, a kojima je i onda i sad nalog za destrukciju, krvoproliće i rušenje pro NATO vlasti, upućen iz Kremlja...

Jasno je da litijaške snage pod pokroviteljstvom ruske i srpske obavještajne agenture crkve Srbije pokušavaju kroz proteste za ‘odbranu narodne volje’ da izvrše zapravo državni udar sličan onom koji su isti oni uz podršku i nalog Rusije pokušali uoči izbora u oktobru 2016.  

Takođe je jasno koliko je podrška i tolerisanje da takve snage dođu na vlast od strane pojedinih ambasada zapadnih zemalja bila kratkovida i štetna u ljeto 2020. I u ovim danima ruske agresije na Ukrajinu vidi se da režim Aleksandra Vučića u potpunosti stoji uz Rusiju, i koliki bezbjednosni rizik predstavlja Vučićev režim na zapadnom Balkanu, s obzirom na činjenicu da je Srbija prepuna ruskih agenata.

Zato je intervencija Zapada, prvenstveno SAD i NATO-a ovdje nužna i urgentna, kako bi se ubrzalo formiranje nove, političke vlade koja će Crnu Goru vratiti na evropski put, osloboditi institucije, osigurati mir. Kao članica NATO- a, naša zemlja se mora zaštititi od destruktivnog djelovanja srpske i ruske ekspanzionističke politike.

Čitaj još:   Umro poznati glumac: Kraj tijela pronađen BIJELI PRAH (foto i video)

A zajedno sa ostalim članicama, mora učiniti sve kako bi se spriječio Beograd u eventualnom pokušaju izazivanja nemira, u Crnoj Gori, na Kosovu ili u BiH! Tražimo podršku zapadnih ambasada i evropskih prijestonica u zaustavljanju destruktivnih snaga i vraćanju Crne Gore na one pozicije koje su je činile stabilizacionim faktorom u regionu! Ulaskom Crne Gore u NATO u ogromnoj mjeri smo sačuvali mir, ali isključivo uz podršku naših partnera možemo biti sigurni da mir ostaje jedina moguća opcija na Zapadnom Balkanu!

Zajedničke strategije moraju biti  sprovedene što prije, u cilju sprječavanja scenarija u kojem bi Crna Gora i region postali žarište sukoba, koji bi doveo do stvaranja još jednog poligona za ruska djelovanja. Znamo scenariste, znamo glavne role. Evropska Crna Gora, ona koja glasno i jasno osuđuje agresiju na Ukrajinu, treba da bude režiser svoje sudbine.

Piše: Mirna Nikčević

izvor: aktuelno.me

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more