IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Cijene zdravstvenih usluga u privatnim ordinacijama u Novom Pazaru… (foto, video)

U poslednje dvije godine, zbog prelaska državnih zdravstvenih ustanova u kovid sistem, mnogi građani su bili primorani da pomoć potraže u privatnim ordinacijama…

NOVI PAZAR: Sandžak, Ekonomija, vijesti, petak, 04. 03. 2022… 00: 42… Cijene zdravstvenih usluga u privatnim ordinacijama u Novom Pazaru… (foto, video)

Istraživanje medija da pokazuje da ovakav način lječenja, međutim, osim svojih prednosti, ako je suditi po cijenama usluga kod privatnika, za većinu građana predstavlja ozbiljan udarac na porodični budžet…

NOVI PAZAR: Samo dva skenera i magnetne rezonance

U Novom Pazaru postoji veliki broj privatnih poliklinika koje nude različite usluge, ali su samo dvije i to sa skenerom i magnentnom rezonancom.

Cijene kompletne analiza krvi sa urinom kreću se od 1.970 do 3.000 dinara.

Pregled kod interniste je od 30 eura pa na gore, zavisi koje sve analize neko ko ima srčane tegobe radi- rekli su iz jedne od poliklinika.

Pregledi kod doktora, kao što je pedijatar, urolog, doktor opšte medicine, pulmolog, kreću se od 2.000 hiljade dinara, pa čak i do 6.000 dinara koliko košta pregled kod privatnog alergologa i endokrionologa.

Čitaj još:   NAJMLAĐI PACIJENT NA SAJMU IMA 19 GODINA, A NAJSTARIJI... (foto)

Obzirom da Novi Pazar nema odjeljenje psihijatrije, postoji privatna poliklinika koja nudi i ove usluge, ali na upit o cijeni mediji nisu dobili odgovor.

Ukoliko radite komplikovanije analize, kao što su hormoni, vitamin D i druge analize koje ne mogu da se urade u bolnici, moraćete izdvojiti od 1.500 do 3.000 dinara.

Trudnice iz Novog Pazara svoju trudnoću većinom vode u privatnim klinikama i tu su cene sledeće: od 1,500 do 3,000 dinara ultrazvuk, oko 2,000 pregled, od 2,000 do 3,000 dinara za kolposkopiju i do 1,200 dinara za briseve.

Uz to treba dodati da svaka trudnica jednom u mjesec dana radi krvnu sliku, a ako želi da uradi prenatalni test, može i to u nekoj od privatnih poliklinika koje sarađuju sa beogradskim poliklinikama novac uplaćuju njima na račun. Ukoliko trudnica želi ili mora da uradi 4D skener, platiće do 40 eura.

Usluge skenera su oko 12,000 dinara, dok zavisno šta pacijent radi, za magnetnu rezonancu moraće da odvoji od 15,000 do 18,000 dinara...

izvor Danas.rs

Čitaj još:   KRAJ POTOKA Svakodnevno migranti na "Lipi": Kupanje u ledenoj vodi ispod nule... (foto i video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more