IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LAŽE DOK ZINE, PA I CRNU GORU UVUKAO U MANIPULACIJE… (foto)

Kako više ne može da se odbrani od svojih laži i “kombinacija”, Aleksandar Vučić je počeo i da se mješa u unutrašnje stvari druge države, te je tako uvukao Crnu Goru u svoje političke manipulacije i lične sukobe s protivnicima režima. I opet, naravno, slagao!!!

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 08. 03. 2022… 00: 32… LAŽE DOK ZINE, PA I CRNU GORU UVUKAO U MANIPULACIJE… (foto)

Nikezić: Vučić laže!

Vučić je odgovarajući na predlog Dragana Đilasa, lidera Stranke slobode i pravde, da se smanji opterećenje na zarade ukidanjem doprinosa za zdravstvo, i samim tim povećaju plate svim zaposlenima za 12%, iznio tvrdnju da je takva mijera u Crnoj Gori dovela do smanjenja broja zaposlenih za 50.000 ljudi, o čemu je danas govorio i Dušan Nikezić, predsjednik Resornog odbora za privredu i finansije.

Međutim, da Vučić opet laže, pokazuje i zvanična izjava iz Crne Gore. Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović iznio je podatke Monstata (Uprave za statistiku), koji pokazuju da je u Crnoj Gori došlo do povećanja broja zaposlenih, odnosno boljih rezultata nego prethodne dvije godine koje je obilježila kriza koronavirusa, ali i smena vlasti. 

Čitaj još:   Klanjanjem bajram- namaza u džamijama i mesdžidima širom Crne Gore počeo Ramazanski Bajram... (foto)

Po zvaničnim podacima Monstat- a, proshečna neto zarada u januaru 2022. je bila 686 eura, rast od 29 % u odnosu na 2021. godinu. Istovremeno, broj zaposlenih je iznosio 212.046, čime se tržište rada oporavilo od recesije iz 2020. i premašilo broj zaposlenih iz 2019. godine. Evropa sad- poručio je ministar iz Vlade Crne Gore.

Prosečna plata u Crnoj Gori dostigla je iznos od 686 eura, što je više od prosječne plate u Srbiji. A svi znamo da je u komšiluku jeftiniji život, kao i da osnovne namirnice proizvedene u Srbiji, manje plaćamo u Crnoj Gori.

Većim platama povećan životni standard građana! Upoređivanjem cijena osnovnih životnih namirnica iz januara prošle sa cijenama iz januara ove godine, jasno se može vidjeti u kojoj mjeri bi bila oslabljena kupovna moć građana bez povećanja neto zarada, kroz program Evropa Sad- tvitovao je ministar Milatović.

Čitaj još:   IGMANSKI MARŠ: NA Hiljade antifašista na ledenoj planini

Što se tiče Vučića, samo nek nastavi da se drži dosadašnje politike i ekonomije, kako bi njega i SNS kamarilu narod “nagradio” u aprilu.

izvor Direktno.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more