IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HLADAN TUŠ ZA MESSIJA: Karim BENZEMA hertikom odveo kraljevski Real Madrid u četvrt finale Lige prvaka… (foto, video)

Revanš duel osmine finala Lige prvaka između Real Madrida i Paris Saint Germaina donio je veliku dramu i pobjedu domaćina rezultatom 3:1 što je s ukupnih 3:2 bilo dovoljno za prolazak dalje. Briljirao je fantastični Karim Benzema.

MADRID: Svijet, Sport, vijesti, četvrtak, 10. 03. 2022… 00: 32… Svijet, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 10. 03. 2022… 00: 32…

Nakon što je u prvom meču Kylian Mbappe bio nezaustavljiv za Madriđane, reprezentativac Francuske je tokom sat vremena danas prikazao još bolju igru

U 13. minuti Mbappe je odlično prošao i šutirao, ali mu je Thibaut Courtois zaustavio udarac.

Odgovorili su domaći u 25. minuti, ali je udarac Karima Benzeme otišao pored gola. Šest minuta kasnije Lionel Messi iskosa s lijeve strane prebacuje Courtoisa udarcem, ali lopta odlazi pored gola.

Kylian Mbappe je konačno postigao gol u 34. minuti, ali je on poništen zbog malog ofsajda nakon VAR asistencije. Ipak, to je bio uvod u ono što će se desiti samo pet minuta kasnije.

Nezaustavljivi Mbappe je ponovo protrčao odbranu Reala, Alaba nije dobro ušao u šut i ostavio je prostor Francuzu koji pogađa za vodstvo gostiju. To je bio i rezultat prvog poluvremena.

Čitaj još:   MEHMED Zenka: Nadam se da se URA PRIZVALA PAMETI, trebalo je ovo da nam se desi da bismo se PROBUDILA... (foto)

Drugo poluvrijeme otvoreno je onako kako je prvo završeno, Mbappeovom sjajnom igrom.

Postigao je gol u 54. minuti nakon spektakularnog driblinga, ali je i on poništen nakon ofsajda.

Uslijedio je veliki preokret na krilima Karima Benzeme. Francuski napadač je postigao tri gola za samo 17 minuta i doveo svoj tim nadomak prolaza dalje.

Prvi gol Benzema postiže u 61. minuti. Pogriješio je Gianluigi Donnarumma, a iskusni Francuz je to iskoristio za poravnanje.

U rasponu od dvije minute od 76. do 78. Benzema postiže nova dva gola. Prvo je iskoristio magičnu asistenciju Luke Modrića za 2: 1, a onda i dvije minute kasnije pogađa za žestok udarac PSG- u.

Parižani su se totalno “raspali” nakon preokreta Reala. Do kraja utakmice nisu bili ni sjena onog tima koji je u tri četvrtine dvomeča bio puno bolji rival na terenu. Iako se očekivala ofanziva u nadi da izbore produžetke, nogometaši PSG- a nisu uspjeli doći do željenog gola, tako da Real ide dalje.

Rezultat i strijelci:

Real Madrid– PSG 3:1 (Benzema 61′, 76′, 78′ / Mbappe 39′)

Čitaj još:   DESET SAHRANA NA ĐURĐEVDAN: U nedelju poslednji ispraćaj brata i sestre, evo kada sahranjuju ostale ubijene u dva masakra... (foto, video)

izvor iBalkan.net / agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more