IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Mihailo RADOJIČIĆ ŠOK- Nepomirljivi u nekoliko tačaka… (foto)

Ovakav parlamentarni udar mogu da izvedu samo udareni parlamentarci, koji zaudaraju na nacionalizam uvoznih boja i simbola ćer do Putinova nacizma. Ako je i to narodna volja, onda će ovaj narod još dugo biti u nevolji. Promijeniti bravu na državnoj kući (cijela naroda) ne znači ništa kad je zavladala bravlja pamet, a ćud otrovana… Ali ti i takvi nijesu na tapetu

Ni meteo izvještaji nam nijesu slični a kamoli jednaki u medijima, a trebalo bi, jer se tiču istog prostora i države. Liče na ideološke prognoze, zavisno o tome ko ih emituje. Čak su, u tom smislu, pomalo i ruski! Zastrašuju nas domaći mediji i prognostičari minusnim hladnoćama kao da nam je bliži Ural no Mediteran.

Za mjesto na kome sam, redovno predviđaju 3 do 5 stepeni nižu temperaturu od one koju će vam pokazati izvanji termometar. Prognoziraju iz noći u dan i do -12 C, a ni polovina se od toga ne ostvari… kao da nam žele sve najgore u ovoj opštoj zebnji i svekolikom strahu od nestašica svega. Gotovo da prijete mržnjenjem i mržnjom prema svakom dobru, a najrađe bi nam ukinuli čak i nadu da će biti bolje.

Ta želja da nam bude gore i nepodnošljivije se manifestuje na svakom koraku kad se pruži prilika. Preko jedne dezinformacije iz Pljevalja ta se narav ispoljila kao sudbina raspuštenog društva, koje ne pośeduje ni minimum empatije po kojoj se ljudski stvor razlikuje od bestije. Neka bezbrižna djevojčica sa svojim vršnjakom u spontanoj dječjoj znatiželji naklonila se nad neku ,,zaboravljenu“ komunalnu rupčagu uz samu ulicu.

Okliznula se i završila u neizvjesnost da li će preživjeti u ledenoj vodi? Odmah je sve to pripisano njenom ,,zločestom“ drugu i saputniku, da je on gurnuo u već izvjesno davljenje. Na to se primila javnost u nekim glasilima i društvenim mrežama i podržala tračavu priču kao nepodmitljivu istinu bez ikakvog dokaza. Onda se pojavio nepodmitljivi śedok, nadzorna kamera koja kazuje da je sve upravo suprotno, te da mališan nije ništa od toga počinio a pokušao je sve da je spasi i dosjetljivošću uspio.

U tome mu je u zadnji čas pripomogao i policijski službenik, pa je lokalni načelnik sve pripisao policijskoj savjesti a dječaku ništa… Ali policijsku usku širinu je teško proširiti pa je u tom smislu morala pridat svoju budnost na svakom mjestu. CDM: ,,Đurđević (šef policije u PLJ.) je pojasnio da je policajac Tomašević, van radne dužnosti, vozio Ulicom oslobođenja u Pljevljima…itd.“

Čitaj još:   Bokser upucan s leđa, puzao u pokušaju da se spasi(video)

Ovo govori, a to je najgore kazivanje unakaženog društva, da ljudska dužnost i savjest ne postoji izvan službenosti. Tako se ispostavilo da se kod jednog osmogodišnjaka prepoznaje mnogo više savjesti od svjesnog dužnosnika. Uostalom, đeci je svojstvena iskonska ljudskost prije no ih se dokopa neuljuđeno društvo i pojedinci. Dječak iz Pljevalja oglašen je toliko zločestim da su ga umalo proglasili zlikovcem. Paradoks je što je đetića herojem proglasila nadzorna kamera a ne ljudi.

To mu se desilo u rođenim Pljevljima (i široj okolini) dok im, tamo njima, rođeni zlikovac Mladić dobro i neizbrisivo (pri)stoji. Taj isti (zli) lik je toliko prirođen nekim parlamentarnim strankama sa pridjevom demokratski da bi trebalo zakonski ustanoviti, (u CG Skupštini) ko može da se registruje kao demokrata u imenu partije!? No, zakonodavac je parlament, a ti su zaključali ,,zakonodavca“ i odnijeli ključ sa sobom da u parlament ne može niko osim čistačice koja nema nadležnost izvan metle…

A metla je tako neophodna kad se s toliko drskosti privatizuje vrhovno i jedino moguće zakonodavno tijelo u državi. Ovakav parlamentarni udar mogu da izvedu samo udareni parlamentarci, koji zaudaraju na nacionalizam uvoznih boja i simbola ćer do Putinova nacizma. Ako je i to narodna volja, onda će ovaj narod još dugo biti u nevolji. Promijeniti bravu na državnoj kući (cijela naroda) ne znači ništa kad je zavladala bravlja pamet a ćud otrovana… Ali ti i takvi nijesu na tapetu.

Nije na tapetu ni izgladnjeli narod kome udjeljuju mrvice ka prośacima… ali ni mrvicu ne može da primi neozakonjeno. Kad smo uveli sankcije Rusiji, Srbija nam ih zavela na sve što nam od nje zavisi. I zaslužili smo ih, kad nam se otkad sebi, taj lebac još nije ogadio. SNP nema problem sa usaglašavanjem učešća u manjinskoj vladi, ali ima u parlamentu, sa većinskim istomišljenicima.

Toliko je SNP usamljen da ne može sa onima koji su mu ideološki i nacionalistički blizu jer im uputi sa strane ne stižu blagovremeno zbog rata u Ukrajini. Nije jasno zašto su nesaglasni sa DF-om kad su na istoj liniji vatre. Insistiraju na temeljnom ugovoru, a osnovno ,,gorivo“ za život, hljeb, skače ka dizel. I baš su našli kad će temeljiti vlast na ,,temeljnom ugovoru“ sa SPC na kojoj se upravo rastemeljila prethodna Vlada.

Čitaj još:   EFENDIĆ IZ SARAJEVA UPOZORAVA: "Srbija će ponovo izvršiti agresiju na BiH, samo je pitanje vremena..." (foto)

Eleminišu Crnogorce iz svakog oblika vlasti jer ih trpaju u crnogorske ili procrnogorske partije. Stoga ni prognozu vremena ne mogu da usaglase. Obratite pažnju, u raznim medijima je različita sinoptička situacija koju silom na sramotu pokušavaju da podese sa moskovskim vremenom. To su ti ideološki sinoptičari koji su pod nadzorom onih koji razljuđuju ljude… a oni kod kuće vlastiti parlament.

Pošto nemam ni uticaj ni ovlasti da bilo šta popravim u Skupštini i okolo nje, preporučujem svojoj bivšoj kući ,,Javnom servisu“ da Parlamentarni kanal upriliči po propisu koji važi kad su emitovani programi neprikladni za nedorasle (+12, +16 itd.) a da za prijenose iz Zakonodavnog doma preporuči najveću stavku +18… Jer ovakvi parlament i parlamentarci ne služe ni zrelima a posebno nedozrelima za gledanja a kamoli za ugled. Ovo je dno! M.R.Š.

autor: Mihailo RADOJIČIĆ ŠOK

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more