IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Zlatan IBRAHIMOVIĆ, najteži dan u životu: “Sapko me čekao, a onda je samo prestao da diše, kad sam došao”! (foto, video)

Zlatan Ibrahimović je do detalja opisao kroz što je sve prošao sa svojim bratom i kako je izgledala borba za goli život…

MALME: Svijet, Sport, Zanimljivosti, ponedeljak, 21. 03… 19: 38… Zlatan IBRAHIMOVIĆ, najteži dan u životu: “Sapko me čekao, a onda je samo prestao da diše, kad sam došao”! (foto, video)

Nogometaš Milana Zlatan Ibrahimović na terenu djeluje neustrašivo, neko je ko rijetko pokazuje emocije i mnogima je nezamislivo vidjeti ga uplakanog. Ibrahimović ima veliki broj tetovaža, a jedna nosi posebno mjesto u njegovom srcu. Na ručnom zglobu je istetovirao datum rođenja brata Sapka koji je završio svoj život u 41. godini: 30. aprila 1973…

Zlatan Ibrahimović je porijeklom iz Bosne i Hercegovine a u svojoj knjizi “Adrenalin” do detalja opisao kroz što je sve prošao sa svojim bratom i kako je izgledala borba za goli život. Sapka je leukemija odnijela za 14 mjeseci.

  • Kada sam pitao Sapka kako je primijetio bolest, ispričao mi je da je šetao ulicom i odjednom mu se javio neki čudan osećaj, kao da se davi na pločniku. Osjećao se kao pod vodom, nije mogao disati. Odmah je otišao u bolnicu i podvrgnuo se nizu ispitivanja. Njemu nisu ništa rekli. Dan kasnije je nazvao mog oca i sve mu ispričao. Radilo se o agresivnoj leukemiji– otkrio je Zlatan Ibrahimović.
Čitaj još:   PRIJEPOLJE:"KAD NJE NEMA, NEKA NESTANEM I JA" otac pokušao da SKOČI U LIM za svojom ćerkom... (foto + video)

Sapko je bio otekao, bez kose i otežano se kretao. Sve to 40- godišnjem napadaču bilo je jako teško gledati. Jednom prilikom otac mu je rekao: ,,Nema nade”. Te riječi su ga slomile. Stanje mu se svakim danom sve više pogoršavalo. Ibrahimović je otkrio i kako su izgledali posljednji trenuci života njegovog brata kad je bio na intezivnoj njezi.

  • Već je u komi. Diše nepravilno. Otac mi objašnjava da su se produžili razmaci između udisaja. Sjedio je u podnožju kreveta. Stojim pored njega, ali mi je mučno gledati brata, pa slušam samo njegovo teško disanje. Nakon 15- ak minuta stari će: Eto, gotovo je. Više ne diše. Sapko me čekao prije nego što je otišao. Želio je da budem tamo, pored njega. Apsolutno sam siguran u to. Kada sam stigao, nakon deset minuta moj brat je udahnuo posljednji put– naveo je Zlatan Ibrahimović.
Čitaj još:   SRBIJA U ŠOKU:Policija upala na jahtu, čuveni SRPSKI POLITIČAR i poznati kriminalac uhvaćeni skupa...

izvor agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more