IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO ĐUKANOVIĆ ZABRINUT, ALI NIJE IZNENAĐEN: “Srbija se naoružava iz zemalja koje su…”

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da se Srbija naoružava iz zemalja koji se pojavljuju kao otvoreni neprijatelji Evrope i NATO- a, te se nada da će to pomoći da se razbistri slika regiona Zapadnog Balkana na nekim važnim političkim adresama unutar evropske i euroatalanske zajednice.

“Naoružavanje uvijek zabrinjava i ono govori o tome da je pojačan osjećaj ugroženosti u Evropi. Dodatan rizik donosi naoružavanje na Balkanu. Ne treba da previdimo nažalost ukupna kultura pa i bezbjednosna na Balkanu nije na onom nivou kao što je u ostalim djelovima razvijene Evrope.

Zato generalno nas to brine. U ovom slučaju riječ je o produženoj tendeciji naoružavanja Srbije oružjem koje je iz zemalja koje se sada pojavljuju kao konkurenti i Evrope i NATO- a. To je nešto što treba registrovati”, kazao je Đukanović na Cetinju, odgovarajući na pitanja novinara.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Iako su dobrodošle, PROMJENE NE ZNAČE UVIJEK BOLJITAK... (video)

Njega to ne iznenađuje.

“To je dosljedan potez politike koju Srbija vodi unazad nekoliko godina. Ali vjerujem da će pomoći da se dodatno razbistri slika regiona Zapadnog Balkana na nekim važnim političkim adresama EU i NATO- a”, kazao je Đukanović.

Đukanović je izrazio zadovoljstvo zbog posjete predsjednika Sjeverne Makedonije Steva Pendarovskog. Vjeruje da će ona doprinijeti boljim odnosima i saradnji Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

“Mi Makedoniju smatramo prijateljskom državom, partnerom u svim regionalnim i širim integracijama”, kazao je Đukanović.

izvor: CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more