IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL U PLJEVLJIMA: Direktor Rudnika uglja ugovore za stalno dijeli po svadbama? (foto, video)

Izdvajamo neke od komenatra koji su objavljeni na društvenim mrežama:

PLJEVLJA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, utorak, 31. 05. 2022… 10: 48… SKANDAL U PLJEVLJIMA: Direktor Rudnika uglja ugovore za stalno dijeli po svadbama? (foto, video)

Direktor pljevaljskog rudnika Milan Lekić je po svemu sudeći do sada ignorisao zahtjeve nadležnog ministarstva, a o broju novozaposlenih u toj kompaniji nije odgovarao na pitanja medija pozivajući se na poslovnu tajnu…

“A u ponedjeljak će doći da potpiše Ugovor za stalno”. To govori pjevač na jedno svadbi u trenutku kada u salu u pratnji trubača ulazi direktor Rudnika uglja Pljevlja Milan Lekić.

Ovaj video snimak, koji je viralan na društvenim mrežama, izazvao je burne reakcije u kojima je navedeno da je riječ o skandalu, i da je slučaj za Specijalno državno tužilaštvo.

Screenshot
Screenshot

Izdvajamo neke od komenatra koji su objavljeni na društvenim mrežama:

“Ništa, poruka je… sklapajte brakove i zovite direktora na svadbu, nosi rješenje sa sobom. Propalo se đe živimo”.

“Kolo za rješenje za stalno”.

“To ti se podrazumijeva”.

“A od Mija– rešenje o stalnom radnom odnosu.”

“Mijo Lekić, direktor Rudnika uglja Pljevlja, zapošljava svaki separe u gradu. Ovo je posao za SDT.”

Čitaj još:   TUGA VELIKA KRAJINE: Klanjana dženaza Elviru Bajramoviću, ocu koji je rasplakao mnoge... (foto)

“Najbolji poklon, trebali su ga zvati za kuma!”

“Tad bi i mladu u upravni odbor, a mladoženji pola kopa poklonio”.

“A ovo ni Šojić nije radio svojevremeno!”

Lekić je, kao kadar Demokratskog fronta, na čelu Rudnika uglja od 21. aprila 2021. godine i od tada su mediji u više navrata izvještavali da u tom preduzeću “cvjeta” partijsko zapošljavanje.

Bivši ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić je krajem prošle godine upozorio na povećano zapošljavanje u sektoru energetike i kazao da je Rudnik uglja Pljevlja od aprila do decembra 2021. angažovao po osnovu ugovora o radu na određeno vrijeme 14 zaposlenih, po osnovu ugovora o radu na neodređeno vrijeme 41, zaposleni na neodređeno i određeno vrijeme koji su na osnovu sporazuma preuzeti na rad 53 osobe, po osnovu ugovora o ustupanju na određeno vrijeme posredstvom agencije 201 zaposlenih i po osnovu ugovora o djelu 114.

Danas je objavljeno da je novi ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović zatražio od kompanija koje su u nadležnosti njegovog ministarstva da obustave dalje zapošljavanje i optimizuju korišćenje ljudskih resursa. U nadležnosti tog ministarstva je između ostalog i Rudnik uglja u Pljevljima.

Čitaj još:   LAVICAMA Malo nedostajalo da naprave iznenađenje protiv šampiona Starog kontinenta... (foto i video)

izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more