IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FENERBAHČE JE PRVAK TURSKE: Savladan je šampion EVROLIGE- na veličanstven način FENER završio sezonu… (foto, video)

Košarkaši Fenerbahčea novi su šampioni Turske pošto su u četvrtom meču finala plej- ofa kao gosti pobjedili Anadolu Efes 92: 80 i ukupnim rezultatom 3-1 završili seriju...

ISTANBUL: Svijet, Sport, vijesti, ponedeljak, 13. 06. 2022… 21: 38… FENERBAHČE JE PRVAK TURSKE: Savladan je šampion EVROLIGE- na veličanstven način FENER završio sezonu… (foto, video)

Košarkaši Fenerbahčea pobjedili su na gostujučem terenu Efes 92: 80 i tako došli do treće, odlučujuće pobjede u finalnoj seriji šampionata Turske.

Fener je poveo sa 2: 0, Efes je dominantno slavio u trećem meču, Ergin Ataman je poručio da je leder na tabeli u regionalnoim dijelu PRVENSTVA TURSKE u košarci četa Aleksandra Đorševića treba da brine ali su oni večeras, pred protivničkom publikom, stavili pečat na ovu sezonu.

Stekli su dvocifrenu prednost već u prvoj deonici i tako jasno stavili do znanja da žele da okončaju seriju večeras.

Nije uspeo Efes da istopi tu prednost, Fenerbahče je uvijek imao spreman odgovor na svaki pokušaj protivnika i tako došao do 10. titule prvaka Turske.

Ekipa FENERBAHČE gigant sa aziske strane Megapolisa sa BOSFORA je odlično počela duel u „Sinan Erdem“ dvorani i strpljivom igrom na oba dijela terena u finišu prve četvrtine imala je 14 poena prednosti (24: 10). Gosti su početkom druge deonice došli do maksimalnih plus 16 (28: 12), ali nije bilo realno da Fener nastavi u istom ritmu.

Čitaj još:   BRUTALNO, PARIZ GORI: Protesti se nastavljaju, policija upotrebila GUMENE METKE...

Gosti predvođeni raspoloženim Markom Gudurićem i Janom Veselim sve konce igre držali su u svojim rukama i na našeto manje od pet minuta pre kraja, posle sjajne akcije pomenutog tandema i zakucavanja Čeha, na semaforu je pisalo 85: 68 i bilo je jasno da nema povratka za domaći tim.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Jan Veseli sa 18 poena, De Kolo je dodao 17, a Marko Gudurić postigao je 16.

Na drugoj strani najviše su se istakli Tibor Plajs i Kris Singlton sa po 17 poena, dok je srpski plejmejeker Vasilije Micić dodao 10.

Za utehu Anadolu Efesu ostaje činjenica da je i dalje najtrofejniji turski klub, budući da su ligu osvajali čak 15. puta

Čitaj još:   VIC DANA: DVA Penzionera ĐETIĆA sreli se nakon dugo vremena u BUDVU, onda krenula im priča i o seksu… (foto)

BONUS VIDEO: ING Basketbol Süper Ligi 2021-22 sezonu şampiyonu Fenerbahçe Beko kupasını kaldırdı🏆

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more