IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRIZA U CRNOJ GORI SVE DUBLJA: DRITANOVA URA odbila da potpiše…

Abazovićeva URA nije potpisala… politički sporazum sa starom većinom.

Poslanici Građanskog pokreta URA odbili su prijedlog da 41 poslanik stavi potpis na Politički sporazum koji je prošle sedmice dostavio Demokratski front na sastanku stare parlamentarne većine, saznaje CdM od izvora iz jedne od stranaka koje su prisustvovale sastanku.

“Rekao bih da je organizator sastanka tražio da se na Politički sporazum stavi potpis 41 poslanika, ali je to izostalo. Vi kao novinari istražite ko nije pristao da stavi 41 potpis poslanika”, saopštio je nakon današnjeg sastanka predstavnika partija parlamentarne većine od 30. augusta 2020. poslanik Demokrata Momo Koprivica.

CdM saznaje da potpis nisu stavili poslanici Građanskog pokreta URA.

Koprivica je novinarima pojasnio da je to bila ponuda da ono što su prošli put potpisali predstavnici stranaka sad potpiše 41 poslanik i rekao je da nisu svi prihvatili tu opciju.

“Principi saradnje partija stare parlamentarne većine bazirali bi se na poštovanju izborne volje građana iskazane na izborima 2020, a ciljevi bi ostali borba protiv korupcije i organizovanog kriminala i onemogućavanje bilo kakvih povrataka Demokratske partije socijalista na vlast”, navodi se između ostalog u Političkom sporazumu.

Čitaj još:   ĆORSOKAK: DRITAN i URA odbili sastanak o rekonstrukciji Vlade dok se ne izvrši analizira rada PREMIJERA i MINISTARA

Jedan od lidera DF- a koji je i sazvao današnji sastanak Andrija Mandić je sapštio da su se dogovorili da se prvo bira predsjednik Skupštine i njeno rukovodstvo, a potom Vlada.

“Sporazumom je predviđeno da će se sva mjesta resetovati, birati novo rukovodstvo Skupštine, a potom izbor nove Vlade. Jasna je dobra želja i namjera da idemo naprijed i da uradimo sve što možemo na zadovoljstvo čitave Crne Gore”, naveo je Mandić.

Današnjem sastanku pristustvovali su lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, poslanik PzP- a Branko Radulović, lider DEMOS- a Miodrag Lekić, predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, i predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, poslanici Demokrata Momo Koprivica, Danilo Šaranović i Zdenka Popović, predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, potpredsjednik GP URA Miloš Konatar i izvršni direktor te partije Zoran Mikić, kao i poslanik Radničke partije Maksim Vučinić.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more