IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TURSKI MEDIJI OBJAVILI DETALJE O UBISTVU vođe škaljarskog klana: VUKOTIĆU prišla dvojica napadača na motorima, USMRTILA GA ČETIRI HICA… (foto)

Kotoranin Jovica Vukotić, koji slovi za vođu škaljarskog klana, ubijen je sa četiri hica iz pištolja u okrugu Šišli u Istanbulu, prenosi turski portal Sözcü.

Prema pisanju tog medija, Vukotić se vozio automobilom sa suprugom i djetetom u luksuznom kvartu Mecidiyekoj. U jednom momentu približile su mu se dvije osobe na motociklima i ispalile pet hitaca iz pištolja, od kojih je četiri završilo u tijelu Vukotića.

Istanbulska policija pokrenula je istragu povodom likvidacije. Kako saznaje turski portal, ekipe Odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala preuzele su istragu.

Takođe, ovaj medij prenosi i da je Vukotić u Tursku ušao pod lažnim identitetom.

Uprava policije danas je zvanično obaviještena o ubistvu Vukotića.

– Obaviješteni smo putem međunarodnih kanala da je J.V. lišen života – rečeno je Pobjedi nezvanično iz policije.

Vukotić je bio na potjernici od septembra prošle godine, a nešto ranije napuštio je Crnu Goru. Viši sud potvrdio je optužnicu protiv Vukotića kojeg Specijalno tužilaštvo tereti da je zajedno sa Jankom Vukadinovićem formirao kriminalnu organizaciju radi likvidacije pripadnika i čelnika suprotstavljenog kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera.

Prema navodima optužnice, za ubistva Kašćelana i Zvicera, Vukotić je bio spreman da plati 4.000.000 eura.

Čitaj još:   STRAVIČAN ZLOČIN POTRESAO REGION: UBIO GA ČEKIĆEM ZBOG ŽENE, A ONDA SE OBJESIO...

Među dokaznim materijalom protiv ove grupe našla su se i dokumenta koje su partnerske službe dostavile crnogorskim istražiteljima– transkripti razgovora sa ,,Skaj“ aplikacije koji su razotkrili uloge optuženih.

Prema stavu SDT-a, Vukotić je kao šef ove organizacije određivao koje osobe treba ubiti, davao uputstva i naredbe o vremenu, mjestu i načinu likvidacija, obezbjeđivao kriptovane telefone, novac, oružje i eksplozivne naprave koji su trebali biti korišćeni u pripremama ubistava.

Vukotiću je zbog kriminalne prošlosti duže vrijeme život bio u opasnosti. Nekoliko puta izbjegao je smrt. Hapšen je upravo u Turskoj, i to 10. septembra 2018. godine zbog falsifikovanja dokumenata i ekspresno izručen Srbiji gdje je osuđen na 15 mjeseci zatvora.

Ovaj Kotoranin, koji je imao crnogorsko i srpsko državljanstvo, nakon odležane kazne u Srbiji izručen je Crnoj Gori 8. februara 2020. godine, prevezen je helikopterom pod jakim obezbjeđenjem. Crnogorske vlasti tražile su ga zbog pokušaja ubistva supruge vođe kavačkog klana Tamare Zvicer, Miloša Radonjića i Vojina Stupara te nedozvoljenog držanja oružja.

Optužbe za pokušaj ubistva ove tri osobe su odbačene.

Rat kavačkog i škaljarskog klana počeo je 2014. godine pošto je iz jednog stana u Valensiji nestalo 200 kilograma kokaina. Nestanak vrijednog tovara droge pocijepao je do tada jedinstvenu kriminalnu grupu iz Kotora na dva dijela i tada je počeo krvavi rat u kojem je do sada ubijeno više od 50 osoba.

Čitaj još:   KADAR URA: Kontroverzna direktorica UIP, Ana VUJOŠEVIĆ preko formiranja sindikata krenula u napad na Vladu Crne Gore! (foto)

izvor: pobjeda.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more