IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS- STRAVIČNA NESREĆA U HRVATSKOJ: Sudar teretnog i putničkog voza, broje se mrtvi, Plenković na mjestu nesreće… (foto, video)

Raste broj žrtava u stravičnoj nesreći koja se dogodila kod Novske u Hrvatskoj kada su se sudarili teretni i putnički voz koji je velikom brzinom prošao kroz crveno svjetlo na semaforu…

ZAGREB: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti- subota, 10. IX… 00: 28… UŽAS- STRAVIČNA NESREĆA U HRVATSKOJ: Sudar teretnog i putničkog voza, broje se mrtvi, Plenković na mjestu nesreće… (foto, video)

Kako prenosi Jutarnji list za sada ima šest smrtno stradalih osoba, uključujući mašinovođu i konduktera, a strahuje se da će taj broj biti još veći budući da i dalje traje izvlačenje putnika iz olupine.

Prema informacijama do kojih su došli hrvatski mediji, do nesreće je došlo kada se teretni voz zbog kvara zaustavio na šinama. Zbog toga je upaljeno crveno svjetlo na semaforu, no putnički voz je velikom brzinom prošao kroz njega i udario u teretni.

Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama putnički voz se kretao brzinom od 100 kilometara na sat

Na terenu je veliki broj policajaca i medicinskog osoblja, ali i pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja i vatrogasaca. Jedan vagon se, kako je vidljivo na fotografijama Nove TV, od siline udara prevrnuo. Također, kako piše Jutarnji list, postoje određene informacije da su se u jednom od vagona nalazile izbjeglice.

Čitaj još:   SLUČAJ KAO IZ FILMA KOJI JE SLEDIO SVE U BOSNI: Nožem i sjekirom iskasapio suprugu i njenog ljubavnika u spavaćoj sobi...

Na mjesto nesreće se zaputio i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Dnevnik Nove TV ustupio  je fotografije s mjesta nesreće.

image

23: 56– Ministar zdravstva Vili Beroš, koji se s premijerom Andrejom Plenkovićem zaputio se na mjesto sudara vlakova, izjavio je kako nažalost ima više poginulih, te kako se ozlijeđeni voze u bolnice u Novoj Gradiški i Sisku.

23: 40– Prema prvim informacijama teretni je vlak zbog kvara stajao na otvorenoj pruzi. Zbog toga je automatski upaljeno crveno svjetlo, no strojovođa putničkog vlaka je najvjerojatnije velikom brzinom prošao kroz crveno i udario teretni vlak. Neslužbene informacije govore da su u teretnom vlaku bili migranti.

23: 38 – Nesreća se kako doznajemo dogodila dva kilometra poslije stajališta Rajić u smjeru istoka. Lokomotiva se prevrnula kao i jedan vagon putničkog vlaka. Područje je nepristupačno vozilima i mora se ići pješice. Na intervenciju su pozvani pripadnici HGSS- a, a na mjesto nesreće upućeno je 19 interventih policajaca PU sisačko moslavačke i 16 interventnih policajaca iz Slavonskog Broda, te još devet policajaca PGP Novska.

Čitaj još:   HOROR: Procurio snimak Sanela Hadžića, drogira se i poručuje djeci da zanemare školu i sport... (foto)

BONUS VIDEO: Nesreća na autocesti A4 – 6.8.2022.

izvor HRT.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more