IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

,,Sarajevo s ljubavlju Podgorici“: Koncert sevdaha u slavu prijateljstva dva grada… (foto, video)

Na atrijumu kod Stare banje 19. oktobra biće održan program ,,Sarajevo s ljubavlju Podgorici“

SARAJEVO- PODGORICA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 13- X- 09: 24… ,,Sarajevo s ljubavlju Podgorici“: Koncert sevdaha u slavu prijateljstva dva grada… (foto, video)

Na jednoj od kultnih podgoričkih lokacija, kod Stare banje na obali Ribnice (atrijum kod ,,Itaka library bara“, nekadašnje knjižare ,,Karver“) 19. oktobra od 19 sati biće održan koncert prijateljstva ,,Sarajevo s ljubavlju Podgorici“ na kojem će nastupiti muzičari iz glavnog grada BiH.

– Riječ je o razmjeni muzičke kulture dva grada, organizovanoj na inicijativu sarajevskih umjetnika, a u organizacji Aca Vojvodica sa prijateljima, kao plod velikog prijateljstva između Sarajeva i Podgorice– kazala je Bisera Mustafić, koja je uključena u organizaciju koncerta. Mustafić naglašava da je ovu inicijativu svesrdno pomogao Sekretarijat za sport i kulturu.

Od jedne lijepe ideje, da se napravi druženje uz muziku i pjesmu u oba grada naizmjenično, došlo se i do realizacije.

Dakle, početak te prelijepe inicijative biće 19. oktobra kod Stare banje na Ribnici, gdje će koncert održati sjajni sarajevski muzičari i majstori sevdaha Hasiba Agić, Senada Beglerović-Leković, Izeta Milišić, Reuf Feković, Bajro Planjanin i maestro Šuki Planjanin, sa svojim domaćinima Šukrijom Žutim Serhatlićem i Zdravkom Đuranovićem. Izvođače će pratiti orkestar pod upravom harmonikaša Šapka Delića.

Čitaj još:   Haos u susretu s novinarima: Premijerka iznervirana, tako nemojte da razgovarate...

Ova imena garantuju prelijepu i nadasve razdraganu noć uživanja u najljepšim sevdalinkama– kazala je Mustafić.

Ona je naglasila da će Podgorica na isti način uzvratiti Sarajevu.

– U planu je da naši eminentni muzičari i izvođači Sarajlijama predstave muzičke bisere crnogorskog sevdaha, ali o tom-potom… Svi koji 19. oktobra budete u prilici, dobro ste došli da uživate i da uz prelijepe zvuke i pjesme makar na kratko zaboravite na sve probleme. I naravno, da dočekamo naše drage Sarajlije kako Podgoričanima i priliči– poručila je Mustafić.

BONUS VIDEO: 24. Meraklije /// TVSA 

IZVOR Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more