IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Samo se ON usudio da prekine Titov govor: Broz vrisnuo, pa mu drčno odbrusio “MARŠ TAMO, fuj” (foto, video)

Josip Broz Tito i danas važi za jednu od naujticajnijih ličnosti da prostoru Evrope i bivše SFRJ, njegovi govori i sjednice se još uvijek prepričavaju i analiziraju…

 BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 14- X- 00: 24… Samo se ON usudio da prekine Titov govor: Broz vrisnuo, pa mu drčno odbrusio “MARŠ TAMO, fuj” (foto, video)

Tokom čitavog Titovog obraćanja javnosti njegov ljubimac pas je lajao bez prestanka..

SVAKAKO- Josip Broz Tito i danas važi za jednu od naujticajnijih ličnosti da prostoru bivše SFRJ, njegovi govori i sednice se još uvek prepričavaju i analiziraju.

Kada je Tito držao govore, svi su ćutali i slušali. Ipak, tačku na ovu tezu je davne 1975. godine prekinuo jedan pas, da dobro ste pročitali pas je prekinuo Titov govor dok se on obraćao članovima Komunističke partije Jugoslavije.

Čitaj još:   Portparol Hamasa: Nećete dobiti svoje taoce žive bez razmjene, pregovora i ispunjavanja zahtjeva... (foto, video)

Naime, na internetu kruži video snimak koji mnogi nisu nikada videli, u pitanju je snimak iz 3. aprila 1975. godine, zapis je čuvan pod strogim embargom. Kako se navodi u opisu videa, sam Tito je tražio da se delovi ovog govora uklone.

BONUS VIDEO: Tito, medijska ikona

Tokom čitavog Titovog obraćanja javnosti njegov ljubimac pas je lajao bez prestanka, on ga je smirivao, ali u jednom trenutku je izgubio strpljenje i povikao “ma marš tamo, fuj”. Cela sala je nakon ovoga ućutala.

Detalje pogledajte u snimku ispod:

Tito-Zabranjeni snimak…

IZVOR Objektiv.rs

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more