IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ministar HUSEIN Memić otvorio Međunarodni sajam turizma- NOVI PAZAR atraktivna destinacija… (foto)

Pozdravnu reč na otvaranju 53. Međunarodnog sajma turizma na Novosadskom sajmu, pored gradonačelnika Milana Đurića, prisutnima su uputili i generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, ministar ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore Goran Đurović, kao i ministar turizma i omladine Srbije Husein Memić.

Specifičnost otvaranja ovogodišnjeg sajma je što je upriličeno tako da su svi govornici istovremeno prislonili dlan na “video zid”, čime su i virtuelno otvorena vrata Sajma turizma.

Ministar Crne Gore Goran Đurović naglasio je, u ime Vlade Crne Gore, da mu je čast što je na Sajmu turizma i izrazio želju da tokom manifestacije budu osnažene ekonomija i turizam svih zemalja učesnica.

Ministar Memić je rekao da ga raduje što je ovogodišnje izdanje sajma turizma izdvojeno iz LORIST-a i najavio da će naredna godina za turizam Srbije biti izrazito razvojna, posebno u oblasti ulaganja u turističku infrastrukturu.

Čitaj još:   ISTANBUL: Adem Ljajić POSLAT u IZOLACIJU... (foto)

Prilikom obilaska mnogobrojnih štandova, medijima su su se obratili i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević i generalni direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović.

Na Sajmu je prisutno više od 250 učesnika iz 14 zemalja, a pored Srbije, tu su izlagači iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Turske, Rumunije, Kipra, Bugarske, Iraka i Austrije.

Nakon svečanog otvaranja, ministar Memić obišao je štand Novog Pazara i izrazio zadovoljstvo prezentovanom ponudom.

Štand Pazaraca tokom dana posetio je veliki broj Novosađana i onih koji su zainteresovani da vide sta turizam kao značajna životna destinacija pruža.

Autor: Senad Senko Župljanin

izvor: http://ibalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more