IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEREDI I HAOS u Briselu: Huligani nakon pobjede Maroka, polupali pola grada, policija odgovorila suzavcem i vodenim topovima… (foto, video)

Nasilje je u toku dana izbilo u Briselu poslije pobjede Maroka u utakmici protiv Belgije na Svjetskom prvenstvu u Kataru, saopštila je danas belgijska policija i dodala da je nekoliko desetina ljudi izašlo na ulice i napalo pripadnike snaga reda…

BRISEL: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 27- XI- 20: 24… NEREDI I HAOS u Briselu: Huligani nakon pobjede Maroka, polupali pola grada, policija odgovorila suzavcem i vodenim topovima… (foto, video)

Još prije završetka utakmice, nekoliko desetina ljudi, među kojima neki sa kapuljačama, izašlo je u centar Brisela „tražeći obračun sa policijom“ čime su ugrožavali javni red i bezbjednost, dodala je policija.

Reprezentacija Maroka savladala je Belgiju sa 2: 0 u okviru II kola F, a po završetku meča iz prestonice Belgije stižu šokantni snimci.

U Belgiji živi veliki broj Marokanaca koji su izašli na ulice kako bi obilježili trijumf, nakon čega je došlo do opšteg haosa.

Čitaj još:   ’OSVRTAJ’’ NESTAO SA MAPE: Vladimir MARTINOVIĆ- Il’ je u Dubai, il’ šega balvane? Ako nije, onda je u problemu... (foto)

U svom piru Marokanci su polupali nekoliko automobila i veliki broj prozora na obližnjim zgradama.

Briselska policija navela je da su okupljeni koristili pirotehnička sredstva, motke i bacali kamenice na policiju, a zapalili su i jedan semafor.

Kako su objavili mediji, okupljeni su uništavali automobile koji su se nalazili u blizini i zapalili veliku količinu električnih trotineta.

Šokantni snimci pokazuju kako vatra gori nasred puta i pobijesnele navijače koji razbijaju prozore crvenog automobila i voze ga ulicom prije nego što ga prevrnu.

Gradonačelnik Brisela Filip Klouz osudio je nasilje i upozorio ljude da ne dolaze u centar grada.

Rekao je da je naredio policiji da izvrši hapšenje.

Policija je odgovorila suzavcem i vodenim topovima.

Gradske vlasti Brisela su uputile pojačanje od oko 100 policajaca i pozvale stanovništvo da izbjegava neke djelove glavnog grada Belgije.

Meč između Belgije i Maroka su na javnim mjestima pratili navijači obije reprezentacije.

Čitaj još:   DPS Nikšić: Uredništvo RTNK Crnu Goru kao ''SRPSKU ZEMLJU''

Reagovale su jake policijske snage.

Fotografije i snimke haosa u Briselu pogledajte ispod:

izvor iBalkan.net/ agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more