IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

’OSVRTAJ’’ NESTAO SA MAPE: Vladimir MARTINOVIĆ- Il’ je u Dubai, il’ šega balvane? Ako nije, onda je u problemu… (foto)

Sasvim je opravdano postaviti pitanje- da li se Martinoviću svidio Dubai, pa je sa ljepšom polovinom otputovao na ovu egzotičnu destinaciju za praznike?

PODGORICA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 05. 01. 2024… 08: 40… ’OSVRTAJ’’ NESTAO SA MAPE: Vladimir MARTINOVIĆ- Il’ je u Dubai, il’ šega balvane? Ako nije, onda je u problemu… (foto)

Ako nije u Dubaiju, onda je možda na Bjelasici, gdje pravi plan za novu sječu balvana

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović već duže vremena izbjegava da se pojavi u javnosti. Mnogi su se već zabrinuli za njegovo zdravstveno stanje jer često odsustvo sa događaja na kojima se očekuje da prisustvuje, pravda upravo bolešću!

Kontroverzni Martinović, o čijim se aferama o kojima piše Portal Aktuelno govori već mjesecima, nije prisustvovao u srijedu veče na obilježavanju Turističke nove godine u hotelu Splendid.

Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU) Žarko Radulović, komentarišući odsustvo Martinovića, poručio je da se ’’nadamo da ćemo napokon da dobijemo ministarstvo turizma’’.

”Ovo je 15. put da obilježavamo Turističku novu godinu. Tradicija koja treba da služi na čast nama i Crnoj Gori. Nažalost, posle 15 godina na proslavi nema predstavnika Ministarstva turizma. Ministar se opravdao jutros da je bolestan. Želimo mu brzo ozdravljenje i da krene da komunicira sa nama”, rekao je Radulović u srijedu veče u hotelu Splendid i tražio aplauz za ministra.


Vladimir Martinović poznat i kao ”Balvan”, ”Šega” i ”Osvrtaj”: Nestao iz javnosti, ministarstvo maltene ne funkcioniše, da li će premijer Spajić reagovati?

Ovo nije jedina prilika kada je Martinović izbjegao da se pojavi negdje gdje je njegovo prisustvo bilo očekivano.

Prije par sedmica, Martinović je odbio da gostuje u emisiji na TV Vijesti kada se govorilo o skijalištima na sjeveru Crne Gore. On je svoje odsustvo pravdao bolešću. Martinović je krajem prošle godine došao na sjednicu Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje u Skupštini, ali je maltene pobjegao nakon što je pročitao uvodno izlaganje.

Čitaj još:   Nauka, traže zabranu filtera na cigaretama... (foto)

Odsustvo Martinovića iz javnosti se podudara sa periodom od kad je Portal Aktuelno počeo da piše o njegovim mnogobrojnim aferama.

Slično je bilo i kada je bio na funkciji predsjednika Opštine Kolašin, jer ni tada danima nije dolazio na posao u zgradu Opštine kad smo pisali o njegovim malverzacijama.


Možda se ”Osvrtaju” svidio Dubai pa je odlučio da se tamo sakrije za novogodišnje praznike?

Podsjetimo, ono što je Martinović uradio za svog kratkog mandata koji je proveo na čelu opštine Kolašin, prelazi granice destruktivnosti i ulazi u ravan bizarnog i tragikomičnog. Svoj rodni grad ostavio je razrovan, raskopanih ulica, bez vodovoda, kanalizacije, garaže, ali sa najvećim naknadama za komunalno opremanje u državi.

Nije privukao nijednu veću investiciju u gradu koji je centar investicionog buma, u centru je nekoliko korupcionaških i nepotističkih priča koje je otvorio Portal Aktuelno.

Tu se prije svega izdvajaju kontroverze oko projekta vodosnabdijevanja i osnježavanja Kolašina i ski centara Kolašin 1450 i 1600, ali afera koja ga je ”proslavila” vezana je za nelegalnu sječu šume. Takođe smo pisali o kontroverzama koje su vezane za dodjelu ugovora za sanaciju seoskih puteva i zapošljavanju uže i šire familije.

Martinović nije propuštio priliku da  predvodi delegaciju Vlade Crne Gore koja je od 7. do 11. decembra 2023. godine u Dubaiju učestvovala na 28. Konferenciji Okvirne konvencije Ujedinjenih nacija o promjeni klime (COP28). Stoga je sasvim opravdano postaviti pitanje– da li se Martinoviću svidio Dubai, pa je sa ljepšom polovinom otputovao na ovu egzotičnu destinaciju za praznike?

Čitaj još:   OBNOVLJENE SANDŽAČKE IGRE KRAJEM AVGUSTA U NOVOM PAZARU

Ako nije u Dubaiju, onda je možda na Bjelasici, gdje pravi plan za novu sječu balvana. Ko zna, samo se nadamo da će premijer Milojko Spajić ozbiljno razmotriti rad i kredibilitet ministra koji je na čelu strateški važnog resora za Crnu Goru. (U.P.A.)

IZVOR aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more