IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HRVATI “kraljevi drame”: Mogu li “samuraji” iz Japana da sruše “vatrene”? (foto)

Fudbalske reprezentacije Japana i Hrvatske sastaju se ovog popodneva (16 časova) u meču osmine finala Svetskog prvenstva.

SARAJEVO: Svijet, Sport, vijesti, ponedeljak, 05- XII- 11- 24… HRVATI “kraljevi drame”: Mogu li “samuraji” iz Japana da sruše “vatrene”? (foto)

Sjajni “samuraji” našli su se prvi u grupi sa Španijom, Njemačkom i Kostarikom pritom pobjedivši obadvije prvopomenute selekcije.

Tako sa priličnom dozom optimizma ulaze u predstojeći okršaj protiv Hrvatske koja nije impresionirala, ali je bila dovoljno uvjerljiva u svom pohodu ka izlasku iz grupne faz…

I, kada god su prolazili tu inicijalnu rundu, zanimljivo, Hrvati su se domogli medalje. Godine 1998. bili su trećeplasirani pošto su izgubili od domaćina Francuske u polufinalu, da bi u borbi za medalju savladali Holandiju, a dvije decenije kasnije pali su u finalu, takođe protiv Francuza.

Čitaj još:   OPALA MU POPULARNOST: Vučić, priznao, da za Srbiju razgraničenje sa Albancima najbolje rešenje...

Ovaj dio historije ide naruku “kockastima”, ali Japan bi svoju šansu mogao da traži u drami. Naime, Hrvatska od pomenute 1998. godine na svim velikim takmičenjima redovno ulazi u produžetke (izuzev finala 2018).

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more