IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UPUTILI POZIV u Crnu Goru: Kosovo se brani, al’ od kuće- svega 30 “junaka” organizovano otišlo na zbor na Jarinju iz CRNE GORE… (foto, video)

Nakon što je na društvenim mrežama danima unazad kružio poziv ljudima iz Crne Gore da se uključe u odbranu Kosova, došao je i taj dan, dan D, 18.decembar kada se trebalo krenuti u odbranu ideje, kako su organizatori napisali ”Nikad granica, Kosmet je Srbija”. Uz uredno objavljenu satnicu polazaka iz pojedinih crnogorskih gradova, odazvani su se otisnuli na ”epsko putovanje” kako bi vratili Kosovo Srbiji...

Uprkos činjenici da je poziv kružio društvenim mrežama, junački odziv je izostao. Iako su organizatori možda sanjali neku novu “Lazarovu vojsku” dobili su, prema nezvaničnim saznanjima portala Standard iz policije, 10 automobila i dva kombija, sa sve ukupno 30 voljnih individua, da preko graničnog prelaza Dračenovac uđu na teritoriju Srbije kako bi se dalje zaputili na “rodoljubni zbor” na Jarinju.

Da li se neko od njih naprasno razbolio, dobio napad migrene, ili shvatio da mora na operaciju ili je već operisan, pa se u međuvremenu predomislio i odustao od daljeg “putešestvija”, ne znamo, ali ovih 30, uprkos kampanji na društvenim mrežama, pokazalo je koliki su fijasko organizatori doživjeli, a i ideja da je Kosovo Srbija, makar što se crnogorskih građana tiče.

Čitaj još:   Vic dana Crnogorac sjeo da odmori na panj povrh kuće ...

Iako su svojim pozivima na društvenim mrežama pozivali uz poruku da više nema čekanja i da svaki “rodoljubivi brat” treba na Kosovo da krene,i uprkos činjenici da ih na Jarinju čeka raznorazna šovinistička bratija,i Vagnerovci, to nije dalo rezultat, pa im se odazvalo svega “odabranih” 30.

No, ovih 30 se makar privremeno okuražilo da ode put Kosova, za razliku od armije twitter/fejsbuk ratnika koji svakodnevno na internetu ginu iznova i iznova za Kosovo. Jer lako se junačit iz udobnih fotelja, i topline doma, i lizati rane proteklih petnaest godina nepreboljene nezavisnosti Kosova.

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more