IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KO TAMO LAŽE: Združena akcija BIA- e i MUP- a Srbije, scenarij smišljen u Beogradu, realizovan u Potočarima… (foto, video)

Tužilaštvo BiH obustavilo istragu zbog nedostatka dokaza. Pokušaj atentata na Vučića nije se desio…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 21- XII- 09: 34… KO TAMO LAŽE: Združena akcija BIA- e i MUP- a Srbije, scenarij smišljen u Beogradu, realizovan u Potočarima… (foto, video)

Značajnu ulogu u napadu na Vučića 11. jula 2015 godine u Potočarima prilikom obilježavanja 20. godišnjice genocida u Srebrenici imali su pripadnici srbijanske BIA- e i MUP- a.

Scenarij smišljen u Beogradu, realizovan je u Potočarima.  Na dan žrtava genocida pred svjetskom javnošću postati ŽRTVA. Toga dana, 136 žrtava je ukopano.  Toga dana, ukopano je 7 šesnaestogodišnjaka. Tog dana, nakon 20 godina traganja, jedna porodica ukopala je kosti predstavnika tri generacije svoje porodice, djeda, sina i unuka. 

Tog dana, Aleksandru Vučiću, tada premijeru Srbije, sve se samo kazalo o razmjerama zločina i genocida. Kazali su i srbijanski policajci da su nelegalno bili u Potočarima.

Čitaj još:   Novi Pazar: Transfuziologija bez kesa za krv...

Apelacioni sud u Beogradu u pravosnažnoj presudi  potvrdio je prisustvo BIA- e i MUP- a. Tužilaštvo BiH obustavilo istragu zbog nedostatka dokaza. Pokušaj atentata na Vučića nije se desio…

BONUS VIDEO: Tvrdnje policajaca iz Srbije: Nelegalno na zadatku u Potočarima

Izvor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more