IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GRMI, PUŠE, PADA: Oblačno s padavinama u većem dijelu BALKANA, vrijeme koje nas očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Danas na BALKANU oblačno vrijeme s kišom, a u višim područjima i na planinama sa snijegom…

ISTANBUL: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 10: 01- 2023, 09: 14… GRMI, PUŠE, PADA: Oblačno s padavinama u većem dijelu BALKANA, vrijeme koje nas očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Tokom noći na srijedu u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne snijeg i susnježica su mogući i u nizinama, objavili su iz FHMZ- a BiH…

Na Balkanu će u biti oblačno s kišom u nizinama i snijegom u višim područjima, a tokom noći na srijedu u zapadnim, centralnim i istočnim područjima snijeg i susnježica su mogući i u nizinama. U većem dijelu Hercegovine prestanak kiše prijepodne i smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana.

Oblačno sa padavinama će se zadržati na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjeren, povremeno sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i sedam stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje do 11.

U Sarajevu oblačno sa kišom. Tokom noći na srijedu se očekuje susnježica ili slab snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko četiri stepena.

utorak, 10.01.2023. godine
Biometeorološka prognoza je loša. Pogoršanje vremena, praćeno padavinama i djelimičnim zahlađenjem, kod osjetljivih osoba uzrokovaće pojačane tegobe u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, dekoncentracije, nesanice. Veći sadržaj vlage u zraku također će stvarati probleme hroničnim bolesnicima, stoga je neophodno umanjiti aktivnosti. Također poželjno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od nižih temperatura.

Čitaj još:   ČUVENA AMERIČKA KOŠARKAŠICA: Osuđena na devet godina zatvora u Rusiji... (foto, video)

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u srijedu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima slab snijeg je moguć na istoku i jugoistoku Bosne. U Hercegovini nešto manje oblačnosti i sunčanije. Tokom noći novo naoblačenje. Jutarnja temperatura od minus tri do četiri, na jugu do šest, a najviša dnevna od tri do devet, na jugu do 12 stepeni.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme s kišom, a u višim područjima i na planinama sa snijegom. Susnježica ili snijeg su mogući i u nizinama centralne i istočne Bosne. Jutarnja temperatura od minus tri do tri, na jugu do pet, a najviša dnevna od nula do šest, na jugu do devet stepeni Celzijusovih.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more