IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRVOPROLIĆE u Al- Qudsu/ Jerusalemu: U napadu na sinagogu, osam osoba ubijeno, najmanje 10 ranjeno… (foto, video)

Najmanje osam osoba poginulo je u oružanom napadu u jevrejskom naselju na području okupiranog Istočnog Al- Qudsa/ Istočnog Jerusalema…

Al- Qudsu/ Jerusalem: Svijet, Crna Hronika, vijesti, subota, 28: 01- 2023, 00: 04… KRVOPROLIĆE u Al- Qudsu/ Jerusalemu: U napadu na sinagogu, osam osoba ubijeno, najmanje 10 ranjeno… (foto, video)

U saopćenju izraelske policije navodi se da je napadač došao u sinagogu na trgu u centru jevrejskog naselja Neve Yakov u okupiranom istočnom Al- Qudsu/ Jerusalemu i otvorio vatru na prisutne.

U saopćenju se navodi da je policija intervenirala i u razmjeni vatre neutralizirala napadača koji je pokušao pobjeći automobilom.

U saopćenju izraelske hitne službe Davidova crvena zvijezda navodi se da je u napadu život izgubilo najmanje osam osoba, a još najmanje tri su ranjene.

Tenzije na Bliskom istoku porasle su nakon jučerašnjeg izraelskog napada u kojem je ubijeno devet Palestinaca u izbjegličkom kampu u Jeninu. Istog dana je u Istočnom Al- Qudsu/ Jerusalemu ubijen je i 22- godišnji Palestinac.

Čitaj još:   ŠEIK POSLAO 10 TONA MEDICINSKE OPREME: Šta je večeras stiglo iz Abu Dabija! (detaljan spisak)

U napadima izraelskih snaga od početka ove godine na okupiranim Zapadnoj obali i Istočnom Al- Qudsu/ Jerusalemu ubijeno je najmanje 30 Palestinaca, među kojim je bilo i žena i djece.

BONUS VIDEO: Israel, first video from the scene of the terrorist attack on the synagogue in Neva Yakov Jerusalem…

izvor agencije AA

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more