IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRAVA ZIMA TEK NAM STIŽE: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Danas je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima prolazno slab snijeg, a u nizinama i slaba kiša. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu do 1 C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda 01: 02- 2023, 09: 24… PRAVA ZIMA TEK NAM STIŽE: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Nove količine padavina registrovane su u istočnoj Bosni i u planinskim predjelima, javlja Anadolija.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH najviše padavina i to 4 milimetra po metru kvadratnom bio je u Han Pijesku, po 2 u Sarajevu i Srebrenici, te po 1 u Rudom i na Bjelašnici.

Tako je visina snijega na Bjelašnici 132 centimetra, na Čemernom 39, a na Ivan sedlu 32 centimetra. U Han Pijesku ima 20, na Sokocu 13, u Sarajevu 10, Bihaću 8, Mrkonjić Gradu 7, Srebrenici 6, Sanskom Mostu 5, Livnu 4, a Bugojnu, Rudom i Foči po 2 centimetra snijega.

U Bosni preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjevernim područjima se očekuju slabe padavine. Povremeno će padati slab snijeg, u nizinama i slaba kiša.

U našoj zemlji jutros je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Temperature zraka u 7 sati: Sokolac – 11 stepeni, Bjelašnica, Ivan- sedlo i Livno- 8, Bugojno i Drvar- 7, Sarajevo- 6, Bihać, Sanski Most, Široki Brijeg, Stolac i Zenica- 4, Banja Luka, Prijedor i Srebrenica- 2, Doboj 0, Bijeljina, Mostar, Trebinje i Tuzla 1, Zvornik 2, Gradačac i Neum 4 stepena.

Čitaj još:   REAKCIJA PROFESORA: Dekan FPN- a u Sarajevu uputio poruku svom bivšem studentu Dritanu Abazoviću... (foto)

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima prolazno slab snijeg, a u nizinama i slaba kiša. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu do 11 stepeni.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Krajem dana, može pasti malo kiše ili susnježica. Najviša dnevna temperatura oko 3 stepena C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U nizinama sa slabom kišom, u višim područjima slab snijeg. Padavine se očekuju u drugom dijelu dana. Jutarnja temperatura zraka između- 4 i 1, a dnevna između 4 i 13 stepeni.

U petak u Bosni i sjeveru Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne lokalno u Bosni sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine vedro. Jutarnja temperatura zraka između- 4 i 2, a dnevna između 0 i 6, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka između- 2 i 4, a dnevna između 2 i 8, na jugu zemlje do 13 stepeni C…

Čitaj još:   MALO KIŠE I PREOKRET: Poslijepodne mogući pljuskovi, vrijeme sutra i za vikend, kada i koliko će padati u narednim danima… (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more