IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO za Grad Novi Pazar i HO: Šalju sedam kamiona pomoći u Tursku i Siriju… (foto, video)

Humanitarnu pomoć prikupile su opštine Sjenica i Tutin. Brojne privatne kompanije, kao i javne ustanove uplatile su novčane donacije za narod Turske…

NOVI PAZAR: Sandžak, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 12: 02-2023, 08: 44… BRAVO za Grad Novi Pazar i HO: Šalju sedam kamiona pomoći u Tursku i Siriju… (foto, video)

Grad Novi Pazar i nekoliko humanitarnih organizacija turskom i sirijskom narodu poslaće sedam kamiona humanitarne pomoći. U nedelju je otputovao jedan šleper koji je već stigao u Turkiye, a trenutno volonteri pakuju još šest velikih kamiona, javlja Anadolija.

Ovaj kontingent humanitarne pomoći, pored Grada Novog Pazara, prikupili su i udruženja Otvorena ruka, Sevap, Hasene, Crveni krst, Izviđački odred, ORA, Volonteri NP, Hor Stambol, Gradski folklor i Svetionik.

Edin Kolašinac iz Otvorene ruke kaže da je jedan kamion već stigao u Turkiye.

“Kao što je poznato, poslali smo jedan kamion, prvi koji je krenuo iz Srbije, i on je već tamo stigao. Od nas ćemo poslati ukupno sedam kamiona pomoći. Obustavili smo prijem pomoći, jer prvo ovo moramo da pošaljemo”, rekao je Kolašinac i dodao da će ova udruženja dalje postupati u skladu sa instrukcijama Ambasade Turkiye.

On dodaje da građani Novog Pazara žale zbog žrtava zemljotresa u Turkiye.

Čitaj još:   DANIJEL Živković: Kad institucije progone slobodnu riječ, očekivano je da će ona biti progonjena i na ulici... (foto)

“Radostan sam što možemo da pomognemo velikoj Turkiye i pitam se čime smo mi to zaslužili da možemo da pomognemo jednu od najhumanijih država na svetu. Turkiye hrani pola Afrike i pola Evrope, gde god su neke krize ona prva pomaže i zamislite da mi danas pomažemo veliku Turkiye.

Žalimo zbog svega što se desilo, žalimo za ljudima koji su još pod ruševinama, koji čekaju da neko čuje njihov vapaj kako bi im pomogao. Velika je žalost, velika je katastrofa, teško je i nama ovde. Mnogo su nam lakši ovi džakovi i šleperi nego tuga koju osećamo u našim srcima”, rekao je Kolašinac.

Prethodnih dana humanitarnu pomoć prikupile su opštine Sjenica i Tutin. Brojne privatne kompanije, kao i javne ustanove uplatile su novčane donacije za narod Turkiye.

Konvoj od četiri kamiona humanitarne pomoći ranije je poslala humanitarna organizacija Put sredine iz Novog Pazara.

Službenici gradske uprave Novog Pazara, javnih preduzeća, kao i zaposleni u Opštoj bolnici i Zavodu za javno zdravlje u ovom gradu odrekli su se dela svoje mesečne zarade, a ta sredstva biće uplaćena za građane Turkiye koji žive u područjima pogođenim zemljotresima.

Čitaj još:   HAOS U CENTRU BEOGRADA: Otvorila se rupa, propao autobus... (foto)

BONUS VIDEO: Velika humanitarna akcija građana Novog Pazara za narod Turske i Sirije

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more