IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović Stanković: Neću ćutati na negiranje Crne Gore…

Nakon što je CdM danas objavio da je u policiji juče dala izjavu, sedam mjeseci nakon što joj je na društvenim mrežama prijećeno smrću, izjavom za CdM oglasila se poslanica SDP i kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković.

Poručuje da se ovi i slični napadi dešavaju zbog onoga što kroz svoje političke nastupe promoviše.

“Ne ćutim, niti ću ćutati na negiranje Crne Gore i Crnogoraca, afirmaciju ideje slobodne, građanske i multuetničke Crne Gore koja će imati samo ravnopravne odnose sa svim susjedima i biti uvažen član porodice razvijenih evropskih država”, kaže poslanica SDP za CdM.

Podvlači da su napadi na njene kolege i koleginice i na nju počeli upravo od kad je, kako kaže, “osvježilo” u avgustu 2020-te.

“Kada su za ministre izabrani negatori genocida i oni koji su mislili da je došlo vrijeme revanšizma. Zvuči čudno ali danas nam se dešava da su oni koji se u našoj državi zastupaju vrijednosti građanskog društva na političkoj meti onih čiji dominatni ideološki lajtmotiv čini koncept DF-a”, navodi ona.

Čitaj još:   SMRTONOSNA ZOMBI DROGA DOŠLA NA BALKAN: Stižu upozorenja- i najmanja doza je kobna, već zabilježena prva predoziranja... (foto, video)

Kako ističe, to je koncept sukoba sa modernim zapadnim vrijednostima, razvijenim svijetom, netrpeljivosti prema Crnogorcima i manje brojnim narodima, gotovo svakodnevnih napada, pa i fizičkih, zbog drugačijeg stava.

“Zbog toga pozivam nadležne državne organe da hitno i bez odlaganja, ovakve i slične slučajeve otvorenih prijetnji procesuriraju i ne dozvole da se bilo ko u ovoj zemlji osjeća ugroženim zbog svog djelovanja, vjerske ili nacionalne pripadnosti”, ističe Vuksanović Stanković.

Samo tako ćemo, kako zaključuje, izgraditi društvo ravnopravnih građana i uspješnu i naprednu državu, sve ostalo bi značilo povratak u mračne devedesete.

Izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more