IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽELJKO KOMŠIĆ I ČEDOMIR JOVANOVIĆ: “Milo ĐUKANOVIĆ predstavlja kontinuitet evropske i otvorene CRNE GORE”… (foto)

“Sedamnaest godina crnogorske nezavisnosti i njena uporna i beskompromisna borba za civilizacijske vrednosti i moderna dostignuća sutra imaju imaju svoj najteži ispit do sada, a ulog je najveći u protekle tri decenije”, navodi se u izjavi.

Građani Crne Gore u nedjelju će u drugom krugu izabrati predsjednika države za narednih pet godina. Kandidati su aktuelni predsjednik i lider DPS- a Milo Đukanović Jakov Milatović iz pokreta Evropa sad. 

Povodom crnogorskih izbora zajedničkom izjavom oglasili su se Čedomir Jovanović, predsjednik Liberalno-demokratske partije (LDP), i Željko Komšić, član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte (DF).

Izjavu prenosimo u cijelosti: 

“Sutrašnji predsednički izbori u Crnoj Gori nisu samo stvar građana ove zemlje, već oni duboko prevazilaze okvire i granice u kojima se održavaju. Sedamnaest godina crnogorske nezavisnosti i njena uporna i beskompromisna borba za civilizacijske vrednosti i moderna dostignuća sutra imaju imaju svoj najteži ispit do sada, a ulog je najveći u protekle tri decenije. 

Hrabra odluka o suprotstavljanju Slobodanu Miloševiću, referendum o samostalnosti, ispravne spoljnopolitičke odluke, čuvanje mira, međuetničkog i međuverskog sklada, članstvo u NATO savezu, izgledna prva zemlja sledeća članica EU sa ovih prostora – ovo je spisak dostignuća te i takve, često osporavane crnogorske vlasti, ali nije ni približan konačnom, što treba da potvrde i predsjednički izbori u kojima je put jasan, a kandidat ovakve politike neupitan. 

Nema Crna Gora vremena za eksperimente, zalutale politike već poznatih protagonista koji vrebaju ovu državu za svoj plen od njenog nastanka. Menjala su se imena tih izazivača, kao što se i menjala forma njihovog udruživanja, ali se nikada nije menjala želja da crnogorsku nezavisnost ponište, a njenu istoriju relativizuju.

Čitaj još:   Mile DODIK NAPUSTIO SJEDNICU PREDSJEDNIŠTVA BIH: Na kojoj je prisustvovala i Ministrica Bisera TURKOVIĆ... (foto, video)

Ovakve okolnosti samo još više daju za pravo svakom čoveku iz regiona, koji zna koliko smo svi trajno povezani, da Crnu Goru poštuje na takav način što će joj uvek želeti samo dobro, a nikada zlo i da ćemo je prihvatiti onakvu kakva ona želi da bude, a ne kakvu su joj sudbinu drugi namenili.

Milo Đukanović predstavlja kontinuitet evropske i otvorene Crne Gore, one Crne Gore koja je svima nama u okolnim zemljama bila i prijatelj i brat onda kada je to bilo potrebno, i utočište i zaklon, onda kada je na drugom mestu gorelo.

Predsednički izbori su se zbog važnosti i pretvorili u reprizu referenduma, sa istim posledicama koje donosi svako biranje posle kojeg nastaje nova stvarnost. Naša podrška je čista, ljudska, najmanje politička. To je naša zajednička težnja da u svakom delu regiona pružimo podršku onima koji su nam po shvatanjima i načelima slični, bez obzira koliko je to skupa cena u vremenu ludila gde se sve poništava, a svet u kojem smo učili da mislimo ubrzano nestaje”.

Predsednički izbori su se zbog važnosti i pretvorili u reprizu referenduma, sa istim posledicama koje donosi svako biranje posle kojeg nastaje nova stvarnost. Naša podrška je čista, ljudska, najmanje politička. To je naša zajednička težnja da u svakom delu regiona pružmo podršku onima koji su nam po shvatanjima i načelima slični, bez obzira koliko je to skupa cena u vremenu ludila gde se sve poništava, a svet u kojem smo učili da mislimo ubrzano nestaje.

Čitaj još:   UŽAS- Dr JEVTO Eraković napadnut danas: Poručeno mi je, da ću umrijeti jer sam Crnogorac i u DPS- u... (foto)

izvor: SB

ČEDA TVRDI DA DODIK BULAZNI: “DOLAZAK U POTOČARE ZA MENE JE EMOTIVNIJI NEGO NA GROBLJE GDJE SU MI RODITELJI…

Čedomir Jovanović, predsjednik Liberalnodemokratske partije Srbije, i ove godine je Read more

ČEDO Jovanović: “Vjerice, napusti skupštinsku klupu”…

Predsjednik LDP Čedomir Jovanović je ocjenio da je Radeta anticivilizacijskim Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more