IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NE ZOVEM SE ZIJAD! Dejan Dragojević otkrio o kojim je IMENIMA razmišljao nakon primanja ISLAMA, progovorio o komentarima nakon PRIZNANJA: Prijetili su mi da će me UBITI I ZAKLATI… (foto, video)

Pobjednik “Zadruge 5“, Dejan Dragojević oglasio se nakon povratka iz Meke i Medine u Srbiju, gdje je bio na hadžiluku. On se ovom prilikom oglasio i na svom jutjub kanalu, gdje je progovorio o tome da li je prilikom stupanja u Islam promjenio ime. Podsjetimo, nedavno je Vesna Rivas izjavila da je Dejan promjenio ime i da se zove Zijad, kada je prešao na islam.

Ono što me je najviše nasmejalo u ovom periodu je što ste mi dali ime. Ali Vesna je Vesna, pozdrav za Vesnu, hvala što je povukla tužbu. U suštini, ti ne moraš da promeniš ime, niti ću ikad promeniti ime. Znaš koji je osećaj kad se u sred Saudijske Arabije predstavim sa:

Moje ime je Dejan, dolazim iz Srbije”. Pazi, Dejan iz Srbije u Meki, u Saudijskoj Arabiji, vrata su ti svuda otvorena, možeš kako hoćeš. Nikad neću lagati. Da sam promijenio ime, ja bih rekao. Jedina dva imena koja su mi zvučna su Abdulahab, ili Vehab, to je ono kad zovu vehabije, to je čovek koji je širio Šerijat u islamu, zbog toga vehabije. A drugo ime Zulkarnejn, tako mi je zvučno to ”– pričao je Dejan.

Čitaj još:   PETA ISLAMSKA DUŽNOST: Dejan poslao snažnu PORUKU- ''Plačete i smijete se u isto vrijeme''... (foto, video)

Dejan je progovorio i o svom životu u Gornjem Šepku sa Dalilom Dragojević i svom priznanju da je prešao na islam. 

Ja sam sve postio, nijedan dnevni namaz nisam propustio. Išao sam u džamiju svaki put kad sam kod kuće. Ali nije išao Mehmed. Mehmed je bio u kladionici, Dejan u džamiji. Ja sam u veru pozvan kao Dejan, Alah najbolje zna. Bili su me sprdali da ličim na nekog pevača Zaima.

Znači, kad čitate, ja ću vam reći šta je istina. Tajno sam četiri godine klanjao, svi su mi pisali: “Vehabija, mudžahedin, što ne priznaš, kad ćeš reći…”. A sad kad sam priznao: “A sad, pazi ga majke ti…”. Ja radim šta hoću. Da ponovim, ime nisam menjao.

Koliko ima ljudi muslimana, koji su mi poslali poruke, da znate, nije potrebno da menjate ime, niti se to traži od vas. Ime nije obavezno, jedina stvar koja treba da se izgvori je da svedočiš da je Alah Bog, a Muhamed njegov prorok. Ne treba ti ni konzilijum, niti te neko prati. Islam je vera između tebe i Boga. To je to, ne treba ti da ideš i da potvrđuješ ”- dodao je DEJAN Dragojević.

izvor: pink.rs

Čitaj još:   Dejan želi da širi islam... NE VJERUJETE U SVOJE, PA VAM TUĐE SMETA... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more