IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA U NOVOM PAZARU: Na ahiret preselila BINASA BINKA SEBEČEVA, Humanitarka koja je ostavila je neizbrisiv trag u svom voljenom gradu…

Preminula je Novopazarka Binasa Binka Sebečevac.

Ostavila je neizbrisiv trag u Novom Pazaru svojim neumornim radom i zalaganjem za društveno – humanitarna djela. Od nje se oprostio i komadant ORA Kasim Zoranić:

  • Od srednjoškolskih dana, bila je aktivna u mnogobrojnim radnim akcijama, a posebno je bila ponosna na svoj rad sa ORA-Ribariće u Novom Pazaru od 2019. godine. Binasa je bila inspiracija za sve generacije, pokazujući da starost i penzija ne smiju biti prepreka u društveno – humanitarnom radu za ljepšu i zdraviju sredinu.

Njena neumorna volja da uljepša svoju sredinu, čišćenjem korita rijeka, sadnjom sadnica i uređenjem javnih površina, ostala je zapamćena kod svih koji su je poznavali.

U ime organizacije ORA, kao i svih veterana, brigadira, volontera i humanista, zahvaljujemo ti se, draga Binka, za sve što si učinila za Novi Pazar. Neka ti je vječni rahmet. Tvoj doprinos će zauvijek ostati upamćen i inspiracija za sve nas da nastavimo tvoju misiju. Neka to Allah podari vječni Dženet– u potpisu komadant ORA- Kasim Zoranić

Čitaj još:   STRAVIČNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD RAŠKE: IMA MRTVIH...

Dženaza se klanjala sa ikindije namaza danas u Islamskom centru “Gazilar”, a ukop na mezarju “Gazilar”. Hatar se obavlja u porodičnoj kući u ulici Nušićeva br.1, prenosi Sandžak Danas.

izvor: hajat.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more