IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VREMENSKA PROGNOZA- IZNENAĐENJA U MAJU: Do kraja radne sedmice oblačno vrijeme sa kišom a šta se očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Danas oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Jutarnja temperatura zraka od četiri do deset, na jugu do 12, a dnevna od deset do 16 stepeni…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 18: IV- 2023, 07: 44… VREMENSKA PROGNOZA- IZNENAĐENJA U MAJU: Do kraja radne sedmice oblačno vrijeme sa kišom a šta se očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Oblačno vrijeme sa kišom očekuje se u Bosni i Hercegovini do kraja radne sedmice...

U srijedu se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Prema kraju dana prestanak padavina. Jutarnja temperatura zraka od pet do 12, na jugu do 14, a dnevna od devet do 15, na jugu do 18 stepeni.

Umjereno oblačno vrijeme očekuje se u Bosni i Hercegovini i u četvrtak. Tokom dana, nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od pet do 12, na jugu do 14, a dnevna od deset do 15, na jugu do 18 stepeni.

utorak, 18.04.2023. godine
Tmurno vrijeme, uz padavine i zahlađenje, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, nervoze, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, u noći problemi sa snom. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i većim dijelom dana posvetiti pažnju odijevanju. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Čitaj još:   MAKEDONIJA, PRED GRAĐANSKIM RATOM: Glava u torbi, onim glasali za ustavne promjene

srijeda, 18.04.2023. godine
Uz oblačno vrijeme, svježije jutro i umjereni porast temperatura zraka u nastavku dana, preovladavaće relativno povoljne biometeorološke prilike. Hronični bolesnici i meteoropati ne bi trebali imati jačih tegoba. Mjestimični pljuskovi mogli bi povremeno kvariti ugođaj. Od meteopatskih reakcija moguće su, u blažem obliku, glavobolja, promjene raspoloženja, dekoncentracija.

U četvrtak se očekuje umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, razvojem oblačnosti, mjestimično može pasti malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka od pet do 12, na jugu do 14, a dnevna od 13 do 18, na jugu do 21 stepen Celzijusa.

U narednih 15 dana prognoziraju se povremene padavine. Kraći stabilniji period izgledan je od 20. do 23. aprila, kada se očekuje više sunčanih intervala uz malu vjerovatnoću za pljuskovite kratkotrajne padavine. Od 24. do 2. maja očekuje se nestabilno vrijeme uz padavine, nešto većeg intenzivnije na zapadu i jugu naše zemlje.

Od 17. do 28. aprila, vrijednosti temperatura zraka očekuju se u granicama uobičajenih za ovaj period. Na planinama i visoravnima, zapadne, jugozapadne, centralne i istočne Bosne, prognozirane temperature zraka očekuju se od 2 do 6°C, u nižim, kotlinskim predjelima Bosne, od 3 do 7°C, dok se u Hercegovini prognozira od 4 do 9°C. Maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni se očekuju od 12 do 16, na jugu zemlje do 22°C.

Čitaj još:   Pored pljevaljskog domaćinskog odnosa- Predsjednik Opštine Rajko Kovačević nije htio da primi delegaciju Vlade: Premijerov populizam neprihvatljiv... (foto, video)

Natprosječne temperature zraka prognoziraju se od 29. aprila. Jutarnje se očekuju od 8 do 13 u Bosni, na jugu zemlje do 14, danju u Bosni između 18 i 22°C, na jugu zemlje od 20 do 25°C.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more