IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL U NASLOVU VUČIĆEVOG TABLOIDA: “Evropo, evo vam Šiptara! Vodite ih sve u EU!” (foto)

Na sličan način prenesene su i riječi srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića koji je kazao da je “riječ o poniženju za Srbiju i poruci da Kosovo može da radi šta hoće”…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 20: IV- 2023, 00: 14…SKANDAL U NASLOVU VUČIĆEVOG TABLOIDA: “Evropo, evo vam Šiptara! Vodite ih sve u EU!” (foto)

Nakon što su zastupnici Evropskog parlamenta jučer podržali ukidanje viza za građane Kosova, odnosno od 1. januara 2024. godine, na ovu su vijest reagirali brojni srbijanski mediji, od kojih se najviše izdvaja naslovnica tabloida “Informer”, medija bliskog vladajućoj stranci predsjednika Aleksandara Vučića

Jučerašnja odluka Evropskog parlamenta u Informeru” je popraćena komentarom su i da”iako Kurti i Priština krše međunarodne sporazume i sprovode teror nad Srbima, nagrađeni su viznom liberalizacijom”. 

Čitaj još:   NOVI ZAPALJIV RATNOHUŠKAČKI GOVOR NA KOZARI: Dodik "dao" velikosrpskim nacionalistima 78 godina da završe projekat star skoro dva vijeka... (foto, video)

Na sličan način prenesene su i riječi srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića koji je kazao da je “riječ o poniženju za Srbiju i poruci da Kosovo može da radi šta hoće”. 

Pa ipak, u oči je najviše upala naslovnica ove vijesti, “Evropo, evo vam Šiptara! Vodite ih sve u EU!”, u kojoj se Albanci sa Kosova ponovo nazivaju Šiptarima, te se priziva njihov fizični nestanak sa Kosova odlaskom u EU. 

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more