IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JAKOV Milatović i ALEKSANDAR Raković će zajedno da se obračunaju sa Crnogorcima u ”Otvorenom Balkanu”! (foto)

Možda će kada državu ugura u ”Otvoreni Balkan”, čitaj ”srpski svet”, Milatović i Raković da se obračunavaju sa Crnogorcima, kako su i obećali…

PODGORICA- BEOGRAD: Crna Gora, Srbija, Zanimljivosti, petak, 21: IV- 2023, 09: 34… JAKOV Milatović i ALEKSANDAR Raković će zajedno da se obračunaju sa Crnogorcima u ”Otvorenom Balkanu”! (foto)

Ako je do sad postojala i najmanja dilema kakvu će politiku zastupati novoizabrani predsjednik Crne Gore od juče te dileme više nema– Jakov Milatović je u službi ”srpskog sveta”.

Ovaj politički diletant koji je na mjesto predsjednika države došao nakon kriminalno-populističkog plana ”Evropa sad” kojim je povećanjem plata iz sumnjivog zaduženja, po uputstvima zapadnih lobija, korumpirao glasače, dokazao je da radi na istoj agendi kao srpski autokrata Aleksandar Vučić.

Milatović je to potvrdio juče još jednom izjavom gdje podržava velikodržavni projekat Otvoreni Balkan prema kojem u raspodjeli uticaja u Regionu, Crna Gora potpada u granice ”srpskog sveta”, i gdje će biti predata u ruke velikosrpske politike u zamjenu za Kosovo.

Uz jednu od prvih izjava o načinu svog budućeg predsednikovanja kojom je najavio bliske odnose sa Srbijom i Vučićem, Milatović se poslužio elementarnim manirima srpskog predsjednika i potrčao da intervujima za neke od uticajnih srpskih medija potvrdi svoje  prosrpsko određenje.

Ova krpa američkih lobija u službi ”srpskog sveta” izjavila je da će se pitanjem pristupanja Otvorenom Balkanu baviti i buduća vlada i Skupština i da je njegov politički stav jasan – „bolje biti dio Otvorenog nego zatvorenog Balkana“. To je rekao za srpski nedjeljnik NIN, govoreći o inicijativi koju forsira Aleksandar Vučić i njegovi zapadni pokrovitelji ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil i izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

Milatović radi na istoj agendi kao i Vučić

Ovo je već drugi put u posljednjih pet dana da novoizabrani predsjednik Crne Gore agresivno zagovara ideju da bi Crna Gora trebalo da postane dio Otvorenog Balkana. Milatović je i prije nekoliko dana u intervjuu Nedeljniku javno potvrdio da podržava velikodržavni projekat Aleksandra Vučića i Kristofera Hila ”Otvoreni Balkan”, koji je samo eufemizam za ”srpski svet”.

Čitaj još:   DRAGAN Bursać: Crna Gora se vadi iz ralja srpskog sveta!

Osim što otvoreno podržava integraciju Crne Gore u ”srpski svet”, Milatović je svoju naklonost velikosrpskoj ideji pokazao i prisustvom ritualu krvi i tla– ”vaskršnjoj liturgiji” takozvane SPC, koji je održan u operativnoj bazi ove organizacije kodnog naziva – Hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici u neđelju.

Ritual je služio lider crnogorske filijale takozvane SPC Jovan Mićović – Joanikije. On je tom prilikom i pozdravio Milatovića i čestitao mu novu funkciju.

“Hvala Vam, gospodine predsjedniče, što ste danas došli da na ovaj sveti praznik podijelite radost sa svojim narodom”, rekao je Joanikije Milatoviću koga je otvoreno pred izbore podržala takozvana SPC.

Joanikije i Milatović dočekani na Cetinju na sličan način

Pored svega ovoga, Milatović iz čiste odmazde i velikosrpskog inata ne želi da bude inaugurisan na Cetinju, čime očigledno pravi odstupnicu od tradicije i crnogorskih vrijednosti, dok se priklanja ”srpskom svetu”.

Odbojnost prema Cetinju i ne treba da čudi s obzirom da je Milatović u VAR sobi u noći između 4 i 5. septembra 2021. rekao da ”nije bitno ako pogine desetak Crnogoraca na Cetinju, bitno je da Joanikije bude ustoličen u Cetinjskom manastiru”.

Ova zlokobna rečenica, samo je vrhunac sadističkog bezobrazluka i mržnje prema Crnogorcima koju je Milatović ispoljavao 4. i 5. septembra 2021. prilikom nasilnog ustoličenja visokog funkcionera svetosavske sekte Jovana Mićovića na Cetinju. Milatović je tada u čuvenoj VAR sobi sladostrasno uzdisao pun zadovoljstva dok su Crnogorce gušili suzavcem, tukli i terorisali gumenim mecima.

Po odnosu prema Crnogorcima i Cetinju, postoji jedna osoba koja se može staviti u istu ravan sa Milatovićem– velikosrpski paraistoričar Aleksandar Raković. Na Pravnom fakultetu u Beogradu 18. juna 2019. godine, prilikom promocije knjige “Crnogorski separatizam”, Raković je u završnoj rečenici svog izlaganja rekao:

Čitaj još:   BOSFORSKA YUMURTA Pikantna hladna salata od kuhanih jaja...

“U jednom momentu njih 100.000 ostaće protiv nas 7 i po miliona, a onda će biti prilike da sa njima razgovaramo, kako im dolikuje”.

Ova gnusna prijetnja genocidom ispraćena je gromoglasnim aplauzom prisutnih srbonacista, a Milatović danas sve ovo relativizuje otvorenim lobiranjem da Crna Gora uđe u okvire velike Srbije.

Ko zna, možda će kada državu ugura u ”Otvoreni Balkan”, čitaj ”srpski svet”, Milatović i Raković da se obračunavaju sa Crnogorcima, kako su i obećali. (U.P.A.)

izvor aktuelno

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more