IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Iz raznih Ostojića, progovara Amfilohijevo učenje…

Ostavio nas je da razmišljamo što će njegovi poslušnici uraditi ”lažnim ljudima sa lažnom vjerom”. Od njega možemo svašta da očekujemo, jer su njegove ambicije nedokučive za nas obične smrtnike

Slušajući nesretnog Ostojića moramo se sjetiti Amfilohijeve poruke od prije tri godine. Pokazao je put. Tada je to malo ko okarakterisao kao pogrešno, štetno i opasno.

Rodonačelnik svetosavlja u Crnoj Gori je tijelom nestao, ali je ostala njegova ideologija, mržnja i sljedbenici. Iz raznih spodoba u crnom, političara, raznih Ostojića, progovara Amfilohijevo učenje. Risto je stao i nije vidio rezultat tridesetogodišnjeg trovanja Crne Gore. Na nesreću, stasali su njegovi đaci, da nastave tamo đe je on stao.

ĐE JA STADOH, TI PRODUŽI   24. avgust 2020.

Često kažemo da nas od Amfilohija ništa ne može izdenaditi. Navikli na uvrede, izmišljotine i veličanje ratnih zločinaca, mislimo da nema niže. Ali neko ko je zaboravio vjeru i Boga, ko se bavi isključivo biznisom, politkom i posrbljavanjem, nema mjeru.

Čitaj još:   MIODRAG Živković: Brutalno satiranje Crne Gore... (foto)

Kako je turističa sezona propala, cio je u politici. Organizuje, pravi opoziciji kolone, drži govore, kune, vrijeđa… Ali kao i do sada, stari lisac ne prelazi granicu. On je tu da pojasni, okuraži, nahuška, opravda, da blagoslov…

Reče Amfilohije: “Jeste da je strašno pobiti ljude, ali…” I stade đe treba. A njegovu prljavu misao treba da produže naivni, glupi, nenačitani, plaćeni, zaluđeni… Svi oni koje je Amfilohije grupisao, da u tri kolone jurišaju na Crnu Goru. Oni koji su od njega preuzeli četničku ideologiju, slušaju zapovijesti i ispunjavaju sve njegove želje. Tako da ne znamo što je Risto Ćirov Amfilohije mislio sa tri tačke iza ono “ali”.

Ostavio nas je da razmišljamo što će njegovi poslušnici uraditi ”lažnim ljudima sa lažnom vjerom”. Od njega možemo svašta da očekujemo, jer su njegove ambicije nedokučive za nas obične smrtnike.

Tekst je preuzet sa Facebooka

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more