IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JEZIVI SNIMAK SKANDALA SA MRTVACIMA: Namjerno ređali pokojnike na pod zbog snimka? ZNA SE I ČIJA SU RASPADNUTA TIJELA… (foto, video)

Uprava zagrebačke Kliničke bolnice Sveti duh oglasila se nakon objavljivanja užasavajućeg snimka preminulih pacijenata na podu mrtvačnice…

ZAGREB: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti, subota, 29: IV- 2023, 12: 34… JEZIVI SNIMAK SKANDALA SA MRTVACIMA: Namjerno ređali pokojnike na pod zbog snimka? ZNA SE I ČIJA SU RASPADNUTA TIJELA… (foto, video)

Jezivi snimak, na kome se vidi najmanje sedam tijela položenih na pod i još najmanje četiri pokrivena čaršavom koja leže na bolničkim transportnim kolicima, zgrozio je javnost u Hrvatskoj. Snimak tijela pokojnika na podu zavoda za patologiju poslao je hrvatskim medijima jedan čitalac koji tvrdi da je nastao prije dvije nedelje.

Uprava je saopštila da je zgrožena snimkom i da čine sve da se utvrde okolnosti slučaja.

– Uz duboko poštovanje prema preminulima i njihovim porodicama činimo sve da ispitamo sve okolnosti ovog slučaja i sankcionišemo odgovorne- poručili su iz uprave bolnice.

Iznenadna inspekcija utvrdila je da je od ukupno 12 hladnjača za čuvanje tela preminulih devet u trenutku pregleda bilo slobodno i da su sva tijela pokojnika bila u frižiderima.

– Nisu pronađena tela preminulih pacijenata ni u jednoj od dvije obdukcione sale niti je obdukcija bila u toku. Indikatori na oba rashladna uređaja u mrtvačnici, koji imaju ukupan kapacitet za smeštaj 12 preminulih osoba, pokazivali su temperaturu u skladu sa propisima u trenutku uviđaja- navode iz sanitarne inspekcije.

Čitaj još:   TUGA, KARLEUŠU SNAŠLA I DRAMA: Završila na sudu a sada OSTAJE I BEZ...

Postupanje sa tijelima preminulih pacijenata propisano je pravilnikom koji je na snazi od 2014. godine.

– Propisano je da se tijela stavljaju u frižider, a ako za to nema mjesta stavljaju se na za to pripremljen sto umotana u čaršav. Nije dozvoljeno polaganje tijela na pod mrtvačnice ili bez poštovanja- napominje uprava.

STRANCI U PITANJU?

Portparolka gradske uprave Dinka Živalj potvrdila je danas da je snimak iz KB Sveti duh autentičan.

– Šef patologije kaže da ovog mjeseca nije bilo tijela izvan hladnjača. U ovim trenucima je u bolnicu došla nenajavljena inspekcija i našli su samo tri tijela. Postoji pretpostavka da je neko namerno izvadio tijela iz hladnjača i to snimio- rekla je Živalj.

Dodala je da su raspadnuta tijela u mrtvačnici bili stranci koji su danas prevezeni na groblje.

Načelnik Odeljenja patologije KBSD Fabijan Knežević navodi da tokom aprila nije bilo ni jednog dana da tijela umrlih budu van rashladnih uređaja, a kamoli na podu.

– Uprava bolnice je danas podnela krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca kako bi se utvrdilo da li je neko namerno skidao mrtve pacijente sa rashladnih uređaja, a zatim snimio video- navode u saopštenju.

Čitaj još:   MILO ĐUKANOVIĆ OTVORIO KARTE: Poštujem Ustav, neću učestvovati u implementaciji neustavnog Zakona, o mandataru odlučuje Skupština...

BONUS VIDEO: DINKA Živalj o aferi u bolnici Sveti Duh: “Netko je namjerno izvadio tijela iz hladnjaka i snimio”

(Kurir.rs/ Večernji)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more