IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: Crna Gora proslavlja Dan Evrope suočena sa izazovom da na unutrašnjem planu povrati političku stabilnost… (foto, video)

Crna Gora, ističe MILO Đukanović, proslavlja Dan Evrope suočena sa izazovom da na unutrašnjem planu povrati političku stabilnost koja će obnoviti reformske procese i odgovoriti na većinsko evropsko opredjeljenje njenih građana.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 09: V- 2023, 11: 44… MILO Đukanović: Crna Gora proslavlja Dan Evrope suočena sa izazovom da na unutrašnjem planu povrati političku stabilnost… (foto, video)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u ime građana Crne Gore i u svoje ime, uputio je čestitku predsjedniku Evropskog savjeta Šarlu Mišelu povodom 9. maja – Dana Evrope, uz najbolje želje za prosperitet Evropske unije i blagostanje svih evropskih naroda i evropskih građana.

“Dan Evrope uvijek u nama budi najpozitivnije emocije radosti, bogatstva različitosti i zajedništva na kojima smo gradili temelje našeg evropskog doma, osvajali slobode i nove vrijednosti. I danas, u uslovima rata, potvrđujemo da pravo da slobodno živimo i biramo svoju budućnost nikada ne smijemo prihvatiti zdravo za gotovo, već da se svakoga dana za njih moramo boriti i njegovati ih”, saopštio je Đukanović.

Crna Gora, ističe on, proslavlja Dan Evrope suočena sa izazovom da na unutrašnjem planu povrati političku stabilnost koja će obnoviti reformske procese i odgovoriti na većinsko evropsko opredjeljenje njenih građana.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Poruke nam kažu da bi mogli dugoročno dobiti zatvorena vrata EU, to nije pretjerivanje...

“Nadam se da će i Crna Gora, kao i Evropa, pronaći potrebnu snagu da ojača jedinstvo i podstakne evropske vrijednosti koje vode u sigurniju i prosperitetniju budućnost. Žilavost crnogorskog slobodarskog duha i njene demokratije, iako krhke i mlade, ohrabruje”, kazao je Đukanović.

On je iskoristio ovu priliku da na kraju svog mandata na poziciji Predsjednika Crne Gore, zahvali na izuzetnoj saradnji, dijalogu i razumijevanju, i na ličnom i institucionalnom planu, koji su imali tokom proteklih godina, ne samo o Crnoj Gori i njenom evropskom putu, već i kada je riječ o procesima na Zapadnom Balkanu.

“Ostajem čvrsto pri uvjerenju da samo punopravno članstvo u EU svih država Zapadnog Balkana garantuje prosperitet i održivu stabilnost ovog dijela evropskog kontinenta. Želim da vjerujem da će evropska ideja ujedinjenja biti dovoljno snažna da nadvlada komplikovane izazove i prijetnje na geopolitičkom planu, i time podrži stratešku i globalnu konkurentnost Evrope”, poručio je MILO Đukanović.

BONUS VIDEO: Đukanović: Penzioneri su diskriminisani programom Evropa sad, ta nepravda mora da se ispravi

Čitaj još:   Najavljen veliki patriotski skup podrške MILU Ðukanoviću:"NAŠEM OCU NACIJE..." (foto)

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more