IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RADIKALNA ODLUKA BEOGRADSKE ŠKOLE NAKON TRAGEDIJE NA VRAČARU: Djeca su samo rekla “DA”… (foto)

Roditelji osnovaca i srednjoškolaca veoma su zabrinuti poslije tragedije u OŠ “Vladislav Ribnikar” u centru Beograda, a zajedno sa prosvetnim radnicima, nastavnicima i pedagozima traže rješenje za svoju djecu.

Beograđanka Lidija Bizić, majka je devetogodišnjeg dječaka postala je još ponosnija na njegovu, ali i zrelost njegovih vršnjaka kada su se jednoglasno dogovorili da ne igraju igrice narednih 30 dana. Do sada je prošlo nedelju dana, a rezultate koje su svi zajedno postigli, ostavilli su ih bez riječi. Ova odluka uslijedila je kao mjera nakon stravičnog masakra u školi na Vračaru.

Nakon tragedije u OŠ “Vladislav Ribnikar” ova grupa roditelja je odlučila da nešto promjeni. Poslušali su struku i savjete psihologa, koji su nakon samo nedelju dana donijeli prve rezultate.

“Više vremena provodimo zajedno, mirnije spava”, kaže za Telegraf.rs žena koja je otkrila ideju “za svu djecu”.

Lidija je majka čije dijete poštuje dogovor – bez igrica 30 dana.

– Moram podjeliti ovde sa vama poruku koju smo danas mi, roditelji, dobili u viber grupi. Ne mogu vam opisati koliko smo svi srećni i ponosni što naša djeca imaju ovakvu učiteljicu. U cilju da se jedna sjajna ideja koja je počela da se realizuje prije samo sedam dana – priča mama Lidija.

Bez igrica 30 dana, a nije nikakav popularni izazov.

Čitaj još:   Optužen je da je namjerno se kamionom zakucao u muslimansku porodicu, poginulo četvoro ljudi: Na sudu rekao da nije kriv... (foto, video)

– Razgovarali smo o tragediji koja se desila u školi na Vračaru. Djeca su svjesna koliko je to strašna tragedija. Pokazali su veliku zrelost u zaključivanju. Shvatili su da je strašna nesreća zadesila i dječaka koji je pucao i njegove drugove kao i odrasle osobe koje su stradale.

Kao i ranije istakla sam da svoje probleme treba da podijele sa roditeljima i nastavnicima. Da mogu da nam vjeruju i da ćemo uvjek biti uz njih. Dogovorili smo se da 30 dana neće igrati igrice, da će se baviti različitim aktivnostima i voditi dnevnik aktivnosti. Nakon 30 dana u školi ćemo čitati šta su radili i kako su provodili vrijeme. Želim da im dokažem da telefoni nisu neophodni za lijep i srećan život – objašnjava nam Lidija.

Kako kaže, počeli su prije samo sedam dana, a rezultati su veoma vidljivi.

– Jako smo zadovoljni, moje dijete, ali i ostala djeca su sklonila telefone, nema igrica i svi se pridržavaju. Sada su nekako mirniji, ljepše spavaju, barem moje dijete, više provodimo vrijeme zajedno i pričamo o nekim stvarima, prepričavamo one male njihove razgovore u školi, ma zaista je rezultata sjajan. Više idemo u prirodu i nekako smo se spojili, a do prije sedam dana je bila situacija kada su samo gledali u telefone – priča nam ponosna mama.

Čitaj još:   VIKEND SA VIŠE VEDROG NEG' OBLAČNOG VREMENA: U nedjelju će biti sunčano, a za danas se predviđa i... (foto)

Kako nam je više puta ponovila, ova ideja je sjajna, a nada se da će im se još neko priključiti pa da zajedno slave promjene koje utječu bolje na sve.

izvor: Telegraf. rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more