IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GI 21. maj: Pred Crnom Gorom je novi period partitokratskog CIRKUSA i političke nestabilnosti… (foto)

Vanredni parlamentarni izbori nedvosmisleno upućuju na nekoliko zaključaka, saopšteno je iz GI ”21. maj”. Prvo, kako navode, najniža izlaznost u istoriji savremenog crnogorskog višestranačja predstavlja poraz političke klase i dokaz da je značajan broj građana shvatio da su dominirajuće partije nedostojne povjerenja.

Vanredni parlamentarni izbori nedvosmisleno upućuju na nekoliko zaključaka. Prvo, najniža izlaznost u istoriji savremenog crnogorskog višestranačja predstavlja poraz političke klase i dokaz da je značajan broj građana shvatio da su dominirajuće partije nedostojne povjerenja, ocijenili su iz Građanske inicijative “21. maj”.

“Drugo, rezultatima izbora mogu biti zadovoljni samo fragilni PES i stranke manjinskih naroda. Treće, svi ostali koji su prešli cenzus doživjeli su manji ili veći sunovrat u odnosu na prethodne parlamentarne izbore. Četvrto, formiranje nove vlade biće neizvjesno i nesigurno znajući o kakvim strankama i liderima se radi. Peto, pred Crnom Gorom je novi period partitokratskog cirkusa i političke nestabilnosti”, navodi se u saopštenju koje potpisuju predsjednik Savjeta GI “21. maj”, Miodrag Živković i izvršni koordinator, Rade Bojović.

Čitaj još:   STRAVIČN KRVAVI POKOLJ: Noževima ubili 10 i ranili 15 ljudi, velika potjera za ubicama... (foto, video)

TAKO DA Drugo, rezultatima izbora mogu biti zadovoljni samo fragilni PES i stranke manjinskih naroda, tvrdi se u saopštenju koje potpisuju predsjednik Savjeta Miodrag Živković i izvršni koordinator Rade Bojović.

“Treće, svi ostali koji su prešli cenzus doživjeli su manji ili veći sunovrat u odnosu na prethodne parlamentarne izbore. Četvrto, formiranje nove vlade biće neizvjesno i nesigurno znajući o kakvim strankama i liderima se radi.

Peto, pred Crnom Gorom je novi period partitokratskog cirkusa i političke nestabilnosti. Konačno, dok se sa političke scene ne potisnu marionete, diletanti i praznoslovni populisti i dok ovakve stranke i savezi ne postanu politički relikti nema napretka niti evropeizacije Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Građanska inicijativa 21. maj: Dok se ne potisnu marionete, diletanti i praznoslovni populisti nema evropeizacije Crne Gore…

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more