IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GI 21. maj: Pozivamo Crnogorce u Srbiji da podrže listu Srbija na zapadu… (foto, video)

Iz GI su podsjetili da u Srbiji se u nedjelju 17. decembra održavaju vanredni parlamentarni izbori, vanredni izbori za Skupštinu AP Vojvodine , vanredni lokalni izbori za glavni grad Beograd i još 65 lokalnih samouprava

PODGORICA- BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 14. 12. 2023… 18: 09… GI 21. maj: Pozivamo Crnogorce u Srbiji da podrže listu Srbija na zapadu… (foto, video)

Iz Građanske inicijativa “21. maj” pozvali su Crnogorce u Srbiji da podrže listu ,,Srbija na zapadu “ koja je, kako kažu, protiv bilo kakve “asimilacione politike usmjerene prema nacionalnim Crnogoracima”.

Iz GI su podsjetili da u Srbiji se u nedjelju 17. decembra održavaju vanredni parlamentarni i zbori , vanredni izbori za Skupštinu AP Vojvodine , vanredni lokalni izbori za glavni grad Beograd i još 65 lokalnih samouprava.

“Na tim izborima učestvuju i naši prijatelji iz Građanskog demokratskog foruma (GDF) i to na parlamentarnim izborima pod rednim brojem 15 i izborima za glavni grad Beograd pod rednim brojem 11 . Na parlamentarnim izborima i izborima za grad Beograd , GDF je dio liste ,, Srbija na zapadu “ u kojoj su pored GDF- a na čelu sa Zoranom Vuletićem i GLAS i Nova stranka .

Ova lista je jedina koja za razliku od vlasti i opozicije ima jasne stavove o raznim pitanjima koja opterećuju srpsko društvo , kao što su genocid u Srebrenici , pitanje Kosova , uloga Srbije u ratovima 90-ih , učlanjenje u NATO , Evropska unija kao istinski cilj , velikosrpski hegemonizam i tako dalje”, navodi se u saopštenju GI.

Čitaj još:   PLJEVALJSKI BOŠNJACI TRAŽE DA IM DRŽAVA VRATI DŽAMIJU

Navode da na listi su, ili su je podržali , mnoge javne ličnosti, “kritički nastrojeni proevropski intelektualci”, kao što su Filip David, Svetislav Basara, Mijat Lakićević, Dževad Prekazi, akademici Dušan Todorović i Velimir Radmilović, Milojko Pantić, Žarko Korać, advokat Sead Spahović, Milivoj Bešlin, Dinko Gruhonjić, Boško Jakšić, Bogdan Tanjević, Nataša Mićić i mnogi drugi.

“Pružamo punu podršku našim prijateljima sa željom da ostvare što bolji rezultat , jer znamo da su to ljudi koji nikada nijesu kalkulisali i koji iznose jasno i nedvosmisleno svoje stavove u društvu kao što je srpsko , u kome je za to potrebna ogromna građanska i lična hrabrost . Oni su nepokolebljivi borci i borkinje za istinski evropsku Srbiju koja će raskinuti sa toksičnim i teškim nasljeđem ratova 90-ih , Miloševićeve promašene politike ratova i sankcija , koja je preživjela promjene 5.oktobra 2000.”, dodaju iz GI.

I traje, kažu, “do današnjeg dana”.

“Dobrim rezultatom liste ,,Srbija na zapadu “ , otvoriće se prostor da se Srbija konačno oslobodi tereta prošlosti i postane prijateljska i saveznička zemlja , drugim zemljama u regionu , bez hegemonističkih tendencija prema susjedima i lijepo mjesto za život svih njenih građana .Zato pozivamo i Crnogorce u Srbiji da podrže listu ,, Srbija na zapadu “ koja je protiv bilo kakve asimilacione politike usmjerene prema nacionalnim Crnogoracim . SREĆNO”, zaključuju.

Čitaj još:   DPS: Izbori u Šavniku pretvoreni u lakrdiju, svi naši apeli policiji i tužilaštu bili uzaludni... (foto)

BONUS VIDEO: Proevropske stranke u Srbiji ujedinjene za izbore

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more