IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LJUBLJANA- Dileme nije bilo: Francuska ide dalje, “Crvene” zaustavljene- CRNA GORA u subotu protiv SRBIJE… (foto, video)

CRNA GORA nije mogla do polufinala, ali još može u kvalifikacije za OI…

LJUBLJANA: Svijet, Sport, vijesti, četvrtak, 22. VI. 2022… 18: 38… LJUBLJANA- Dileme nije bilo: Francuska ide dalje, “Crvene” zaustavljene- CRNA GORA u subotu protiv SRBIJE… (foto, video)

Košarkašice Crne Gore zaustavljene su u četvrtfinalu Eurobasketa, pošto su u Ljubljani poražene od selekcije Francuske, rezultatom 46: 90 (9: 23, 17: 21, 11: 21, 9: 25).

No, nastup CRNE GORE time ne završava– za vikend nas očekuju mečevi za plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre…

Izabranice Jelene Škerović večeras su se suočile sa kvalitetnijim suparnicama, koje zasluženo idu dalje – i to kao ključne favoritkinje za osvajanje Eurobasketa. 

Nas, sa druge strane, u subotu očekuje meč za plasman na kvalifikacioni turnir za OI 2024, i to protiv Srbije. 

Što se današnjeg susreta tiče, Francuskinje su već u prvoj četvrtini stekle lijepu prednost (9:23), u čemu su im naše igračice donekle ‘pomogle’ jer dugo nijesu mogle do koša iz igre. Pritom, treba pomenuti kako od trećeg minuta naša ekipa nije mogla da računa na kapitenku Milicu Jovanović, koja je izašla zbog povrede mišića.

Čitaj još:   PALESTINCI U RUŠEVINAMA DŽAMIJE U GAZI KLANJALI DŽUMA- NAMAZ... (foto, video)

Foto: FIBA

Druga četvrtina donijela je znatno bolje izdanje Crne Gore koju je predvodila Vučetić, ali je, uprkos tome, Francuska na odmor otišla uz plus 18– 26: 44.

U drugom poluvremenu naše košarkašice nijesu uspjele da smanje zaostatak, a Jelena Škerović u igru je uvela čitav niz mladih igračica– pored Bigović, na parketu su bile Živaljević, Radonjić, Šćepanović… Tako su i one bile u prilici da osjete kako je igrati protiv titana evropske košarke.

Iako ubjedljiv, današnji poraz nije naružio utisak o odličnom nastupu naše selekcije na Eurobasketu. Ali – nije kraj. U subotu nas čeka meč koji bi u bitnoj mjeri mogao trasirati i dalji put naše ženske košarke – jer, prilika da se nastupi u kvalifikacijama za OI do danas nam se nijednom nije pružila.

Foto: FIBA

Bojana Kovačević je danas bila najefikasnija u našoj ekipi sa devet poena, sedam je postigla Vučetić, a po šest Mujović, Bigović, Leković i Živković.

BONUS VIDEO: France 🇫🇷 vs Montenegro 🇲🇪 | J9 Highlights | FIBA #EuroBasketWomen 2023

Čitaj još:   GRADONAČELNICA PODGORICE U STILU "ALANA FORDA": "Testamenti su naša briga, vaše je samo da umrete"... (foto)

izvor iBalkan.net/ CdM.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more