IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NARANČASTO UPOZORENJE: Danas temperature do 38 stepeni, u petak i subotu kiša i pljuskovi… (foto)

Prvog dana vikenda se oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom…

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 22. VI. 2022… 10: 38…  NARANČASTO UPOZORENJE: Danas temperature do 38 stepeni, u petak i subotu kiša i pljuskovi… (foto)

Narednih dana u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme, u nekim dijelovima sa kišom i pljuskovima, te s temperaturama do 38 stepeni Celzijusa…

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

“Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36 stepeni Celzijusa”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorolođkog zavoda BiH (FHMZBiH).

četvrtak, 22.06.2023. godine
Biometeorološka prognoza je povoljna. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. Nakon svježije noći i jutra, uz visoke temperature i pojačan osjet sparine u poslijepodnevnim satima. Preporučljivo je slojevito se odjenuti, te izbjegavati teže fizičke aktivnosti u najtoplijem dijelu dana. Također, poželjno je posvetiti pažnju zaštiti od sunca, obzirom na prognozirane visoke vrijednosti UV indeksa.

Čitaj još:   LJUBOMIR Filipović: Čovjek Koga Treba Ubiti... (foto)

U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prema kraju dana i tokom noći u Bosni se očekuje naoblačenje praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom. Obilnije padavine u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na jugu do 26, a najviša dnevna od 32 do 38 stepeni.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 24, a najviša dnevna od 19 do 25, na jugu do 28 stepeni.

U nedjelju se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, na jugu do 20, a najviša dnevna od 23 do 28 stepeni C…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more