IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“NAPULJSKI STIL”- LIKVIDACIJA NA ULICAMA BEOGRADA: Ubica- dostavljač vrebao sedmicama žrtvu, 4 kamere ključne za istragu… (foto)

Policija intenzivno traga za napadačem koji je, ispalio smrtonosne hice u Milana Jorovića na Altini u Zemunu, a u otkrivanju ubice ključnu ulogu mogli bi da imaju video-snimci za četiri kamere. Napadač je u trenutku likvidacije bio maskiran u dostavljača, a on je sedmicama prije zločina vrebao ubijenog i krstario tim dijelom, skuterom bez registarskih tablica.

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, petak, 23. VI. 2022… 00: 38… “NAPULJSKI STIL”- LIKVIDACIJA NA ULICAMA BEOGRADA: Ubica- dostavljač vrebao sedmicama žrtvu, 4 kamere ključne za istragu… (foto)

Jorović je ubijen u srijedu oko 14 sati ispred porodične kuće na Ugrinovačkom putu u zemunskom naselju Altina u Beogradu. Njega je, za sada, nepoznati ubica, koji se do mjesta zločina dovezao skuterom, izrešetao, a potom sjeo na motor i pobjegao na isti način kao što je i došao.

Na glavi je imao kacigu sa tamnim vizirom, koji mu je skrivao lice. On je prilikom bjekstva prošao pored nekoliko kamera za video-nadzor, tako da postoje njegovi snimci koje je policija uzela.

Ubistvo je izvršeno usred dana, a ubica se nije krio ni tada, ali ni prethodnih sedmica, jer su ga žitelji tog dijela Zemuna redovno viđali kako krstari ulicama i vreba žrtvu. Na leđima je imao ranac sa oznakama jedne poznate firme za dostavu, vjerovatno kako bi izbjegao pretjeranu pažnju, ali ipak nije izmakao očima komšija ubijenog Jorovića.

Čitaj još:   Pomahnitalog vojnika, koji je ubio i ranio desetine osoba, likvidirali specijalci... (foto)

“Išao sam ulicom i video sam tog čoveka na motoru. Privukao mi je pažnju jer je okrenuo glavu i gledao me, što mi je bilo čudno ponašanje za jednog dostavljača. Onda sam primetio da nema registarske tablice, na skuteru, tipa „liberti“.

Posle toga sam ga video nekoliko puta kako vozi, bilo mi je vrlo čudno, pa i sumnjivo, jer u našem kraju baš nema toliko porudžbina za dostavu hrane. Nije mi samo jasno kako ga policija nije zaustavila i legitimisala“, rekao je komšija ubijenog za Novu.rs.

Žrtva je prilikom rafala pogođena u grudi, stomak i ruku, a hici su oštetili i “Mercedes” koji je bio parkiran iza.

Policija je odmah krenula u potragu za napadačem, a prema saznanjima Nove, izuzeti su snimci sa četiri kamere koje bi mogle da pomognu u identifikaciji napadača. Riječ je o kamerama na kući ubijenog, dvije u okolini i jedna iz autopraonice u neposrednoj blizini. One bi mogle biti ključne za rekonstrukciju kretanja ubice.

Sumnje se da je zločin izvršio plaćeni ubica, u takozvanom “napuljskom stilu”, jer je italijanska kriminalna organizacija “Cammora”, koja gospodari u tom gradu, često koristila ubice na skuterima koji su mogli lako i brzo da se provuku kroz saobraćajnu gužvu i umaknu. Takav stil ubijanja, najvjerovatnije iz istog razloga, počeli su kriminalci da primjenjuju i po srbijanskim ulicama, ali su dodali još jedan lokalni dodatak – ubice su maskirane u dostavljače hrane poznatih firmi…

Čitaj još:   LJUBOMIR Filipović: “DPS- ovske Vaške”... (foto)

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more