IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OČEKIVANO- NAKON TRI PORAZA ZAREDOM: FARUK Hadžibegić više nije selektor Bh. Zmajeva i reprezentaciji Bosne i Hercegovine… (foto, video)

NS BiH se zahvaljuje Faruku Hadžibegiću na radu, trudu i profesionalnom odnosu tokom svog angažmana u A“reprezentaciji Bosne i Hercegovine, te mu želi mnogo uspjeha u nastavku profesionalne karijere”, navodi se u saopćenju NS BiH…

SARAJEVO: BiH, Sport, vijesti, petak, 23. VI. 2022… 11: 38… OČEKIVANO- NAKON TRI PORAZA ZAREDOM: FARUK Hadžibegić više nije selektor Bh. Zmajeva i reprezentaciji Bosne i Hercegovine… (foto, video)

Faruk Hadžibegić nije više selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine…

Jutros je obavljen razgovor između predsjednika NS BiH Vice Zeljkovića, direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića i Hadžibegića, te je dogovoren sporazumni prekid saradnje sa ovim stručnjakom.

Nogometni savez BiH i Faruk Hadžibegić dogovorili su sporazumni raskid saradnje. 

Nakon tri vezana poraza, od Slovačke, Portugala i Luksemburga, Hadžibegić je sporazumno raskinuo saradnju sa N/FS BiH.

“Dosadašnji selektor ‘A’ reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić u narednom periodu više neće obnašati ovu dužnost. Jutros je obavljen razgovor između predsjednika N/FS BiH Vice Zeljkovića, direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića i Hadžibegića, te je dogovoren sporazumni prekid saradnje sa ovim stručnjakom. N/FS BiH se zahvaljuje Faruku Hadžibegiću na radu, trudu i profesionalnom odnosu tokom svog angažmana u ‘A’ reprezentaciji Bosne i Hercegovine, te mu želi mnogo uspjeha u nastavku profesionalne karijere“, objavljeno je na zvaničnoj internet stranici Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Čitaj još:   TUŽNO SJEĆANJE: Na današnji dan prije 29 godina na Sarajevo je ispaljeno 3.777 granata... (foto, video)

FARUK Hadžibegić je na klupu Zmajeva stigao početkom 2023. godine, kada je naslijedio poziciju od Ivayla Peteva.

Podsjetimo, navijači i javnost nakon utakmice na Bilinom Polju u Zenici protiv Luksemburga pozivali su na smjenu Hadžibegića.

Tako je Hadžibegić u drugom mandatu na klupi bh. fudbalera proveo svega pet mjeseci. Prethodno je selektor BiH bio 1999. godine. U drugom mandatu bh. tim je predvodio u četiri utakmice, ostvarivši jednu pobjedu i tri poraza u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine…

BONUS VIDEO; Izjava Faruka Hadžibegića, 18.06.2023

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more