IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Suspendovana specijalna tužiteljka LIDIJA Mitrović… (foto, vidio)

Tužilački savjet donio je odluku da se specijalna tužiteljka Lidija Mitrović privremeno udalji sa dužnosti vršenja tužilačke funkcije, zato što je, kako je saopšteno, protiv imenovane pokrenut krivični postupak za djelo koje je čini nedostojnim za vršenje tužilačke funkcije.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 23. VI. 2022… 19: 38… PODGORICA: Suspendovana specijalna tužiteljka LIDIJA Mitrović… (foto, vidio)

Foto: Filip Filipovic

Podsjetimo, Mitrović se tereti da je zloupotrijebila službeni položaj u akciji “Klap”, koja je vođena zbog utaje poreza. Navodom, napravila je korist za pet lica u predmetu “Klap” tako što je primijenila institut odloženog gonjenja, odnosno što je nakon uplate poreza državi odbacila krivične prijave

Na sjednici Tužilačkog savjeta, kojom je predsjedavala v.d. Vrhovna državna tužiteljka Tatjana Begović, između ostalog, donijeta je odluka o izboru Ljubice Caković državne tužiteljke u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju za državnu tužiteljku u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, po sistemu napredovanja.

Tužilački savjet je povodom internog oglasa za trajno dobrovoljno raspoređivanje od 26.aprila 2023.godine, donio odluku o raspoređivanju Maje Rađenović Drakulić, državne tužiteljke iz Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama za državnu tužiteljku u Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru, o raspoređivanju Marije Kažić, državne tužiteljke iz Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru za državnu tužiteljku u Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.

Čitaj još:   Bratić nezakonito SMIJENILA i direktora škole u ROŽAJAMA?

Tužilački savjet je donio odluku da Ivana Vuksanović, državna tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, se ne rasporedi trajno dobrovoljno u Osnovno državno tužilaštvu u Baru.

Takođe, Savjet je utvrdio da prijavljene kandidatkinje na navedeni interni oglas državne tužiteljke Bisere Radonjić i Anđe Radovanović ne ispunjavaju uslove za trajno dobrovoljno raspoređivanje, imajući u vidu da su izabrane na mandate od četiri godine, te da ne ispunjavaju uslove iz člana 85 Zakona o Državom tužilaštvu.

Na sjednici obavljen je intervju sa kandidatkinjom Tanjom Čolan Deretić prijavljenom na javni oglas za izbor jednog specijalnog tužioca u Specijalnom državnom tužilaštvu.

“Savjet je donio odluku o imenovanju članova prvostepene Disciplinske komisije za javne izvršitelje i to Snežane Šišević, državne tužiteljke u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, dok je za njenu zamjenicu imenovana Irena Burić, državna tužiteljka u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici”, navodi se u saopštenju.

Za članove Drugostepene disciplinske komisije za javne izvršitelje, Savjet je odredio Zorana Vučinića specijalnog tužioca, a za njegovog zamjenika je imenovao Miroslava Turkovića, specijalnog tužioca.

Savjet je na sjednici razmotrio dvije pritužbe na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava u pogledu zakonitosti rada, te ocijenio da su iste neosnovane.

Čitaj još:   ANDREJ NIKOLAIDIS: ''Crna Gora, evo već treća godina, umire u ''ljepoti'', a za razliku od Đekne, zna se i kad će...

BONUS VIDEO: Teško se boriti sa srpskim popovima koji su pobili pola Jugoslavije’

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more