IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOK VIJESTI SA KOSOVA: Kosovska policija spriječila teroristički napad, presrela automobil beogradskih tablica pun naoružanja i eksploziva… (foto, video)

“Kosovska policija, zajedno sa svim drugim sigurnosnim tijelima, nastavlja s naporima u sprječavanju svakog mogućeg čina koji ima za cilj narušavanje sigurnosti naše zemlje”, napisao je Kosovski ministar unutrašnjih poslova..

PRIŠTINA: Kosovo, Crna Hronika, vijesti, subota, 24. VI. 2022… 00: 38… ŠOK VIJESTI SA KOSOVA: Kosovska policija spriječila teroristički napad, presrela automobil beogradskih tablica pun naoružanja i eksploziva… (foto, video)

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla saopćio je da je policija u Zvečanu u petak spriječila teroristički napad na građane i institucije Kosova.

Sveçla je na Facebooku napisao da je u automobilu registarskih oznaka iz Beograda za Zvečan pronađena velika količina raznog oružja. 

“Zahvaljujući intenzivnom angažmanu specijaliziranih jedinica Policije Kosova i dobivenim informacijama/obavještajnim podacima, danas je, oko 100 metara od općine Zvečan, identificiran automobil beogradskih registarskih oznaka u kojem se nalazila veća količina oružja, eksplozivnih naprava i razne municije, uključujući zolju, osu, eksplozive, automatsko oružje, značajnu količinu municije, šok bombe, vojne uniforme i torbe. Svi ovi alati bili su namijenjeni i služe za izvođenje terorističkih napada na građane i institucije Republike Kosovo”, napisao je Sveçla.

Čitaj još:   SKUPŠTINA CRNE GORE: Usvojene interpelacije za SMJENU Vesne BRATIĆ, Stijovića i Radulovića- HOĆE LI PREMIJER POTPISATI (video)

Prema njegovim riječima, to je još jedan dokaz da Srbija preko takvih skupina i organizacija želi destabilizirati Kosovo.

“Kosovska policija, zajedno sa svim drugim sigurnosnim tijelima, nastavlja s naporima u sprječavanju svakog mogućeg čina koji ima za cilj narušavanje sigurnosti naše zemlje”, napisao je Sveçla.

Sveçla je rekao da ovaj slučaj potvrđuje informacije sigurnosnih institucija da su posljednjih sedmica na Kosovo s teritorija Srbije ulazili automobili i druga vozila s vojnim oružjem.

BONUS VIDEO: Snimak marširanja kosovskih sigurnosnih snaga u južnoj Mitrovici izazvao zabrinutost

izvor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more