IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BJEŽI KIŠO S PROZORA: Razvedravanje popodne, nestabilno do subote, koliko će padati u narednih nekoliko dana… (foto)

Tokom noći, jače naoblačenje će uvjetovati kišu i pljuskove. Tokom dana, padavine u cijeloj zemlji osim na krajnjem jugu. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka između 12 i 17, a dnevna između 20 i 29 stepeni C.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 28. VI. 2022… 10: 38… BJEŽI KIŠO S PROZORA: Razvedravanje popodne, nestabilno do subote, koliko će padati u narednih nekoliko dana… (foto)

U Bosni i Hercegovini danas će vrijeme biti pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Od poslijepodnevnih sati postepeno razvedravanje sa sjevera prema jugu zemlje. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22, na jugu zemlje do 26 stepeni Celzijusa, javlja Anadolu.

Temperature zraka izmjerene u osam sati iznosile su Bjelašnica 5, Ivan Sedlo 11, Bugojno, Livno, Sarajevo i Tuzla 14, Gradačac i Zenica 15, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj, Drvar i Sanski Most 16, Široki Brijeg 18, Trebinje 22, Mostar i Stolac 23, Neum 24 stepena Celzijusa.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) najavljeno je da će u četvrtak u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle ili povećane niske oblačnosti. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 18stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27, na jugu zemlje do 30 stepeni.

srijeda 28.06.2023. godine
Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Pogoršanje praćeno padavinama loše će djelovati na raspoloženje većine ljudi, a kratkotrajna nagla promjena i osjetno niže temperature zraka iziskuju više opreza, naročito kod hroničnih bolesnika. Poželjno je umanjiti aktivnosti. Pri tome će osvježenje i umanjen osjet sparine, djelimično ublažiti negativne efekte lošijeg vremena. Sa noćnim satima, opšta slika postepeno će se popravljati. Na krajnjem jugu ugodnije, bez padavina.  

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 25. decembar 2022. godine

četvrtak 29.06.2023. godine
Uz povoljnije biometeorološke prilike većina populacije trebala bi se osjećati bolje. Duži sunčani intervali pozitivno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će poslije podne biti sparno. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti i izbjegavati duže zadržavanje na suncu. 

U petak će vrijeme biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena Clezijusa.

U Bosni i Hercegovini će u subotu biti djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28 stepeni.

U nedjelju će je najavljeno umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne rijetko u Bosni može pasti malo kiše. U drugom dijelu dana rijedak lokalni pljusak je moguć u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   TUGA Na Filozofskom fakultetu: Nakon sedam dana borbe s koronom, Damir nije više izdržao... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more