IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U ponedjeljak Dženaza- namaz Vahidinu Musemiću, legendarnom napadaču FK Sarajeva… (foto, video)

Sportsku javnost u regionu je potresla vijest o smrti Vahidina Musemića, a sada je poznato kada će legendarnom fudbaleru biti klanjan Dženaza- namaz…

SARAJEVO: BiH, Sport, vijesti, subota, 01. VII. 2022… 19: 58… U ponedjeljak Dženaza- namaz Vahidinu Musemiću, legendarnom napadaču FK Sarajeva… (foto, video)

Bio je to tužni haber koji je došao jučer ujutro, 30. juna 2023. godine, za sportsku javnost u Bosni i Hercegovini, ali i regionu, potresle su vijesti o prestanku života za Vahidina Musemića.

Legenda FK Sarajevo preselio je na Ahiret u 77. godini života, a Dženaza- namaz pred njegovu dušu biti će klanjan u ponedjeljak, 3. jula 2023. godine.

Posljednji ispraćaj Vahidina Musemića biti će na Gradskom mezarju Stadion na Koševu u 14: 30 sati na pomenuti datum.

VAHIDIN Musemić je ostavio neizbrisiv trag u FK Sarajevo gdje je proveo najbolje dane svoje karijere, te će ostati upamćen kao najbolji napadač u historiji kluba s Koševa…

Predhodnog jutra VAHIDIN Musemić je doživio moždani udar, a sinoć je prestalo mu je da kuca srce u bolnici i nažalost nije uspio da iz svega toga izađe kao pobjednik.

Odlazak legendarnog fudbalera potresao je Bosnu i Hercegovinu, ali i region jer mnogi pamte njegove majstorije u dresu Sarajeva zbog kojih je ostao u lijepom sjećanju za svih nas koji su ga poznavali i pratili njegov sportski život i karijeru.

Čitaj još:   HOROR U NOVOM BEOGRADU: Nađena mrtva tijela dva mladića...

Legendarni napadač rođen je 29. oktobra 1946. godine u Janji, a još kao omladinac postao je član FK Sarajeva.

Za Sarajevo je odigrao 300 utakmica i postigao 300 golova! U dresu reprezentacije Jugoslavije debitovao je 6. aprila 1968. u Marseju protiv Francuske 1: 1, bio je strijelac gola za Jugoslaviju. U dresu reprezentacije odigrao je 18 utakmica.

Dvije godine igrao je u ekipi Nice iz Francuske. Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu 1968. godine. Zbog povrede je svoju fudbalsku karijeru rano završio.

BONUS VIDEO: Vahidin Musemić- BORDO VREMOPLOV

Reprezentativni dres je nosio na 17 utakmica, gdje je uspio postići devet golova, a u šampionskoj sezoni FK Sarvajevo, 1966/ 67. postigao je u tri takmičenja 23 gola, čime je imao značajan doprinos u prvom, historijskom trofeju Bordo tima.

Nakon Sarajeva jednu sezonu odigrao je u Francuskoj gdje je nastupao za Nicu, ali zbog problema s povredama je morao okončati blistavu sportsku fudbalsku karijeru.

Čitaj još:   SARAJEVO: Policija se oglasila o hapšenju novinarke i aktivistice Nidžare Ahmetašević... (foto)

BONUS VIDEO: ODLAZAK NEUSTRAŠIVOG GOLGETERA FK SARAJEVO: KAKO JE VAHIDIN MUSEMIĆ GOVORIO ZA HAYAT?

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more