IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAJAVA HAOSA UŽASA UZ PTIJETNJE “Škorpiona” Bošnjacima i Hrvatima: “Biće reprize, neću ni pile u dvorištu da ostavim”… (foto, video)

Muškarac koji je iz Srbije i navodno bivši pripadnik zloglasne jedinici “Škorpioni” objavio je na TikToku niz videa u kojima tvrdi da je učestvovao u ratu u Bosni i Hercegovini te genocidu u Srebrenici…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 02. VI. 2022… 16: 58… NAJAVA HAOSA UŽASA UZ PTIJETNJE “Škorpiona” Bošnjacima i Hrvatima: “Biće reprize, neću ni pile u dvorištu da ostavim”… (foto, video)

Kako piše N1, muškarac je “uputio užasne prijetnje i sramotne uvrede Bošnjacima i Hrvatima, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Srbiji”.

Bošnjake je oslovljavao pogrdno riječima “ba*ije”.

U videu navodi kako je kapu koju nosi (“Škorpiona”) nosio i u “Ključu, Bihaću, Velikoj Kladuši, Brčkom, Trnovu te Srebrenici i Potočarima”.

– Ja sam sa 17 godina bio u Bosni. Nisam znao toliko i nisam smio tada. Sada da vam poručim, bude li puklo u Bosni ponovo, neću ni pile u dvorištu da ostavim. Ja sam zvijer nisam čovjek. Ne pijem ne drogiram se, imam samo ogromnu mržnju prema vama i Hrvatima.

U videu muškarac prijeti i Hrvatima u Sremu, Vojvodini s rečenicom:

Čitaj još:   TUTIN: Registrovani prvi slučajevi zaraženih virusom Covid- 19... (foto)

“Nemoj da vam dođu kao sardine nazad u Hrvatsku”.

BONUS VIDEO: Komandant general Dejan Luković obišao je danas instruktore i kandidate za prijem u Žandarmeriju

– Moja mržnja prema vama je svakim danom sve veća i veća. Meni je u zavjet Ratko Mladić ostavio to u Srebrenici 11. jula 1995. godine. Pozdrav ba*ije – naveo je muškarac koji kaže da ima 45 godina i da je “prošao 1995. godine cijelu Bosnu, a 1998/199 Kosovo”.

Objavio je i video zarobljenika iz proteklog rata u BiH gdje su ih naoružani vojnici tjerali da govore da su “zarobljenici Vojske RS” i da je “BiH srpska”.

Na videima je napisao “Biće reprize”.

Psovao je i Bajram, najsvetiji praznik muslimana, te uputio niz sramotnih uvreda i kritikovao Srbe koji nisu na “njegovoj strani”

BONUS VIDEO: Dodik najavio tužbu, referendum i zabranu djelovanja SIPA-e: Šmit je dio podvale srpskom narodu

izvor Faktor/ N1

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more