IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nestabilno vrijeme očekuje se i u narednih nekoliko dana i kada se očekuje stabilizacija… (foto)

U jutarnjim satima slaba kiša se očekuje na sjeveru i sjeverozapadu zemlje. Tokom dana, u većem dijelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviše sunčanog vremena i bez padavina na jugu zemlje. Jutarnja temperatura zraka između 13 i 19, a do 33 stepena…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 06. VII. 2022… 10: 08… Nestabilno vrijeme očekuje se i u narednih nekoliko dana i kada se očekuje stabilizacija… (foto)

U Bosni jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok je u Hercegovini pretežno sunčano.

Danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Najviše sunčanog vremena i bez padavina na jugu. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni, na jugu zemlje do 34 stepena.

U Sarajevu sunčanije prijepodne. Pljuskovi sa grmljavinom su mogući u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27 stepeni.

Čitaj još:   PANIKA IDE DRUGI TALAS KORONE: Naučnik tvrdi, virus iz Pekinga zarazniji od onog iz Vuhana... (foto i video)

četvrtak 06.07.2023. godine
Opšta slika biće povoljnija na jugu, sa više sunca i uz stabilnije vremenske prilike. U unutrašnjosti i dalje promjenljivo, izraženije sa poslijepodnevnim satima, što bi kod osjetljivih osoba moglo uzrokovati pojavu tegoba vezanih uz njihove bolesti. Osjet sparine također će se pojačati, o čemu bi trebali povesti računa. Poželjno je laganije se odjenuti, umanjiti aktivnosti i izbjegavati duže boravke na otvorenom u toplijem dijelu dana.

U petak u Bosni može pasti malo kiše od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Jutarnja temperatura zraka između 14 i 20, a dnevna između 25 i 33 stepena.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka između 14 i 20, a dnevna između 26 i 33 stepena.

U nedjelju sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka između 14 i 20, a dnevna između 27 i 33 stepena.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more