IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGAN Bursać: Četnički spomeničari na srednjem prstu MARKA Kovačevića… (foto, video)

Naravno da su samo naivni mogli zaključiti kako će srednji prst prvog čovjeka grada Nikšića, Makra Kovačevića u slobodno i radno vrijeme ljubitelja četnika, biti tema od dva dana…

PODGORICA: Crna Gora, Kolumne, vijesti, subota, 08. VII. 2022… 21: 58… DRAGAN Bursać: Četnički spomeničari na srednjem prstu MARKA Kovačevića… (foto, video)

Ne, Marko, nisi ti u krivičnom postupku zato što si Srbin, nego zato što si neočetnik koji je pokazao srednji prst državnoj himni. To nema veze sa srpstvom nego sa četničanjem.

Piše: Dragan Bursać

Ne Marko, nisi ti u krivičnom postupku zato što si Srbin, nego zato što si neočetnik koji je pokazao srednji prst državnoj himni. To nema veze sa srpstvom nego sa četničanjem. A svi koji te podržavaju, isti su kao i ti! I strah me i napisati, oni će biti prvi četnički spomeničari u preumljenoj Crnoj Gori.“

Naravno da su samo naivni mogli zaključiti kako će srednji prst prvog čovjeka grada Nikšića, Makra Kovačevića u slobodno i radno vrijeme ljubitelja četnika, biti tema od dva dana. Niti je tema od dva dana, niti je pala u zaborav. I zanimljivo, nije se Kovačević sa svojim timom potrudio da sakrije sramotu zbog koje bi u svakoj demokratskoj zemlji u roku od odmah bio smijenjen i pozvan na krivičnu odgovornost nego se saga nastavila na njegovu inicijativu.

Oficijelno, nakon što je predsjedniku opštine, drugog po veličini grada u Crnoj Gori toliko zasmetala slobodarska himna te iste Crne Gore da ju je ispratio srednjakom, Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću, kako i dolikuje, izjasnilo se da se u radnjama predsjednika opštine Nikšić Marka Kovačevića stiču elementi krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore, saopšteno je iz Uprave policije.

Naravno, Kovačević se branio da je nevin.

Pardon- da je Srbin.

Jer u njegovoj glavi i njegovom svijetu, Srbi su stalno i uvijek napadnuti i ugroženi. I nevini dabome!I koliki god je taj srpski svet – mali je u odnosu na “srpsku ugrozbu“.

Ne, Marko, nisi ti u krivičnom postupku zato što si Srbin, nego zato što si neočetnik koji je pokazao srednji prst državnoj himni. To nema veze sa srpstvom nego sa četničanjem.

Crna Gora (još uvijek) koliko god bila okupirana litijaškim mantijašima, makar deklarativno pokazuje da može stati u kraj takvim silnicima, što bi od nezavisne zemlje pravili srpsku gubernijicu, gadeći se na nacionalnu himnu.

Ali, naravno da to nije sve, jer od luđeg ima luđe i od huđeg ima huđe. Pa je tako sa sutra najavljeno okupljanje pristalica Maraka Kovačevića na nikšićkom Trgu Šaka Petrovića, a koji će šetnjom podrške za predsjednika opštine pokazati koliko su tačno šta????

Čitaj još:   DRAGAN Bursać: Milanoviću, objasni porodicama ubijene albanske djece da je Kosovo srpsko!

Pa, pokazaće koliko ih ima na okupu koji bi svi zajedno ispružili srednji prst zemlji u kojoj žive, od koje žive i koja im je makar na papiru i u pasošima domovina. Da se oni pitaju zajedno sa Markom i Markovim jaranima, odavno bi Crna Gora bila samo još jedna srbijanska izborna jedinca. A nije (na žalost) da neće. Pa onda svi oni zajedno rade na tome. A dok se to ne desi (ako se desi) valja prekrajati istoriju, valja vazdizati četnike u herojskoj antifašističkoj Crnoj Gori.

Sama činjenica da je na čelu drugog grada po veličini čovjek koji bi u najboljem slučaju mogao biti vašarska zabava ili “analitičar“ ispred seoske zadruge uz gajbu “Nikšićkog“ govori u kolikoj gabuli je Crna Gora.

Pa onda kad taj prvi čovjek grada kaže:

“…Ali, sam ja zbog nekog položaja djelova svoga tijela prilikom stajanja procesuiran i osumnjičen jer se povlađuje usijanim glavama iz antisrpskog i promafijaškog medijskog lobija. Ovim činom je tužilaštvo povrijedilo ugled Crne Gore kao i svi oni koji su u ovoj hajci učestvovali ugledajući se na principe postupanja kakvi su važili samo u nacističkoj Njemačkoj i Nezavisnoj državi Hrvatskoj…“

On zapravo misli da je Crna Gora sa ovakvom himnom samo jedna NDH prćija, koju treba zatomiti i istrijebiti od  “milogoraca“ i vratiti u “Bože pravde“ svijet.

I zapravo je Kovačeviću nenormalno što država radi svoj posao, makar i fingirano nominalno. Jer je on uz svoje pajtose, na poziciji moći odavno zaboravio da živi u Crnoj Gori, a više misli da je u Nikšić Srbiji ili makar u entitetu Republika Srpska, s kojim Marko ima bolje odnose od matične države.

Pa je onda šetnja za Kovačevića i sa Kovačevićem sjutra u Nikšiću zapravo sjajna stvar. Zašto? Zato što će urbi et orbi građani Crne Gore vidjeti ko je u Nikšiću zaista građanin, a ko vječito ugroženi “srpski živalj“, što onako kolektivno diže srednji prst, da ne kažem onu stvar na Crnu Goru.

I biće sve dokumentovano. Da ne bude poslije, nisam ja to tako mislio, izmanipulisan sam. Ono što mene kao čovjeka plaši jeste pusti fakat da je u ovom trenutku i u Crnoj Gori, ali i po meandrima srpskog sveta mnoogo više ljubitelja srednjeg prsta Marka Kovačevića od onih koji misle da su četnici iskonsko zlo. Isto tako, mislim, strah me i reći, da će šetači za Marka zapravo biti prvi četnički spomeničari u preumljenoj Crnoj Gori.

Čitaj još:   DRAGAN BURSAĆ: Bosno i Hercegovino hoćeš li igrati utakmicu sa ruskom terorističkom državom? (foto)

Bliži se 13. jul, najsvjetliji datum u modernoj crnogorskoj povijesti, a četnici kolo vode, pa se pojavljuju u različitim formama-od Kovačevića sa srednjim prstom “Majskoj zori“, pa do kojekakvih opskurnjaka koji bi ustoličili ne samo srpski nego četnički svet.

Ne znam, znate li ko je Ognjen Bodiroga?

E on je poslanik SDS-a u Skupštini RS-a, a još zimus je zatražio da se četnici počnu tretirati u Muzeju bitke na Sutjesci kao partizani, tj. jedan od dva narodnooslobodilačka pokreta, te da se u tom smislu izmijeni sadašnja muzejska postavka i da se da mjesto četnicima kao oslobodiocima.

Čitam ovu bajatu skaradnu vijest, pa s sjetim Makra Kovačevića kako drži ispružen srednjak na “Svijetlu majsku zoru“ i mislim se dok mu gledam fotografije sa četničkom šubarom, šta je sljedeći korak u Nikšiću nakon sramne, za biografije probitačne šetnje podrške neočetniku? Da se Sava Kovačević i Ljubo Čupić protjeraju iz života i istorije i da se u nju usele Đurišić, Đujić, Mihajlović…?

Nemojte misliti da sve nije povezano i nemojte misliti da i to neće doći na red u Crnoj Gori.

Jer ako je neočetnicima na poziciji sile i vlasti, slobodarska himna biva “ustaškom“ uskoro će doći na red i partizanski pokret. A onda će srednji prst Marka Kovačevića biti kamilica šta će uslijediti.

Znam tačno šta govorim, jer to na žalost živim!

Do tada, Da je vječna!

BONUS VPortal Antena M – Kovacevic na intoniranju himne

izvor aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more